tisdag, februari 21, 2012

Sportlov

Ja, nu är det sportlov här, vilket betyder att barnen är hemma med mig.
Det har gått ganska bra hittills även fast mitt tålamod ganska ofta prövas.
Jag försöker verkligen att ha massor av tålmod, men ibland är det svårt när jag är så här trött. Jag orkar ju inte att aktivera dem lika mycket som de vill.
Jag försöker att spela spel och sånt som jag orkar, men egentligen så skulle de nog hellre vilja ut och åka skridskor eller skidor eller liknande.

Idag när det har varit så härligt väder, höll vi till länge i uterummet. När solen ligger på är det jättevarmt och skönt att sitta där ute. De hoppade hopprep, rockade rockring och åkte inlines, här gör sig L redo!Efter en stund så kom de på att de skulle hoppas studsmatta.
Då sprang de in och satte på sig 6 par strumpor i var - så det inte skulle bli kallt om fötterna!


Härligt i solskenet!

På eftermiddagen kom Steve hem, han gjorde halvdag idag. Barnen vill så gärna bowla, så Steve åkte iväg ett par timmar för att göra just det med dem.
Själv la jag mig och sov en timme. Det behövdes.

Idag var första dagen för mig helt utan kortison.
Det har gått bra, jag har inte "lidit" alls. Så nu hoppas jag att det fortsätter så och att min svullna kropp börjar återgå till sitt normala. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar för svullnaden att försvinna.
Jag har fösökt att googla lite på det, men hittar inte så mycket pålitilig information, jag får nog fråga vid läkarbesöket på fredag istället.

Något mer som jag måste ta upp är att de sista två veckorna har jag haft väldigt ont i vänster axel och armhåla.
Det är så ömt att jag inte kan sova på den sidan.
Överarmen känns liten svullen och blodådrorna syns jättetydligt under armen och in emot bröstet och ner mot armvecket.
När jag stäcker armen rakt upp så gör det ont.
Så någonting fel är det!
Jag har försökt att ignorera det hela och hoppats att det ger sig av sig självt, men nu börjar jag att tro att det inte kommer att göra det. Tur att det bara är ett par dagar kvar nu till läkarbesöket, jag tror inte det är någon idé att ringa innan.

Nu samlar jag krafter för att ta mig till den kära vårdcentralen i morgon bitti för lite blodprov.

2 kommentarer:

 1. Vilka härliga vår-bilder, Jenny! Att du inte berättade att du har en studsmatta. Jag skulle gärna ha provat den på festen! ;)

  Låter jobbigt med den svullna överarmen. Kan det ha något med lymfödem att göra, kanske? Hoppas läkaren har ett bra svar, och en bra motåtgärd!

  Stor kram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt Eva att jag glömde visa studsmattan... ;). Du får komma tillbaka en annan dag och hoppa istället!
   Kram

   Radera