lördag, februari 11, 2012

Lördag

Igår kväll blev det inte ett glas vin, jag tyckte det var onödigt att öppna en hel flaska bara för ett glas, så jag bestämde mig för att dricka en cider. Det var gott, men efter halva glaset kände jag mig helmysko, men framför allt ännu tröttare. Så det är bara att inse fakta. Jag och alkohol går inte ihop just nu. Trist, för ett glas vitt vin eller bubbel tycker jag är sååå gott, och saknar att kunna njuta av det.
Men det är inte hela världen, jag få njuta av alkoholfria varianter istället, det finns ganska bra sådana också.

På eftermiddagen kom min storasyster Cattis och Wilma förbi på fika en sväng. Med sig hade de en burk nybakade kakor. Så vi hade en trevlig fikastund med mycket prat. Tack för titten!

I kväll  bestämde vi oss för att pröva att tillaga svärdfisk på samma sätt som vi (Steve!) tillagade tonfisken med den goda såsen förra veckan och det blev jättelyckat. Fisken blev helt otroligt god.

Ni börjar väl ledsna på allt matprat nu, men jag måste också berätta att innan så ville Steve prova att tillaga musslor med vitvin, persilja och vitlök som förrätt. Mmmmmm.
När vi bodde i London, gick vi ganska ofta till en Belgisk restaurang som heter Belgos. Där åt vi alltid musslor och vi båda tycker att det är hur gott som helst.
Så ikväll blev det som en liten flashback.
Potatisklyftorna ser lite brända ut på fotot, men så illa var det inte, de smakade också bra. Och jag älskar alla gröna grönsaker och framför allt broccoli, därav det stora jättebuketterna.......

Sen blev det såklart Melodifestivalen.
Det var lite roligt för det var mycket danslåtar den här veckan. När nummer 2 började att spela, kommer inte ihåg vad de heter, men de med rockabilly-låten, så flyger båda två upp och börjar att dansa framför TV'n.
Denna vecka röstade L på Ulrik Munther och T på David Lindgren, och vilka gick vidare, om inte precis de. Sen var det läggdags för två väldigt nöjda tjejer.

4 kommentarer:

 1. Mums vad god mat! Blir riktigt sugen... Söta tjejerna - härligt med spontandans. KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann-Sofie som skriver:). Glömde den detaljen.

   Radera
 2. Svärdfisk!? Måste jag prova, ser vansinnigt gott ut!

  SvaraRadera
 3. Ja, Svärdfisk var verkligen mums! Det är en riktigt "köttig" disk utan att vara seg eller så. Den kan jag verkligen rekomendera att prova, inte så svårt att tillaga heller (enligt Steve ;))
  Stor kram till er båda!
  Jenny

  SvaraRadera