torsdag, juni 30, 2011

Regn på väg

Vad tråkigt att sämre väder är på ingång. Jag vill gärna har värmen kvar i hela juli om jag fick bestämma. Livet blir lättare när solen skiner, jag vet, jag har sagt det förr, men så är det för mig. Även om jag svettas som en gris så är det värt det.
En annan bra sak med sommaren är jordgubbar, jag älskar jordgubbar, får inte nog av dem. Jag köper en låda eller två varje dag och äter och njuter. Måste ha. Nästan som en craving.


Ja, full rulle i barnens sovrum på igår kväll som vanligt. Fantasin flödar när det är läggdags.
Igår kväll var det T som tog första pris. Hon har bundit fast Rocky (hennes goshund) runt midjan med ett "koppel" så att han inte smiter iväg under natten. Själv tycker jag att Rocky mer ser ut som en strypt hund....


L har radat upp alla hennes "pet shopar" runt väckarklockan, det är väldigt noga med hur de står, allt har sin plats och man får inte flytta på något för då blir det fult säger hon.


I morgon är det sista dagen för barnen på deras 4H dagläger sen börjar ledigheten på riktigt. För mig är det blodprov, läkarbesök och jobb som gäller. Fullt schema, när ska jag hinna börja leka med min nya kamera?

tisdag, juni 28, 2011

Hårstatus

Det är konstigt det här med håret.
Jag har ju inte tappat allt hår denna gång, än i alla fall. Men det är tunt och väldigt ocharmigt.
Det som händer nu är att håret går av. Alltså jag tappar inte hela hårstråna utan de går av ungefär ett par centimeter från hårbotten. Så är det nu i fram och på sidorna och mitt uppe på huvudet. Ha, ha, ja, det är ju ungefär hela håret inser jag nu när jag läser vad jag har skrivit.
Jag har ju en del längre hårstrån som döljer de korta just nu. Men vad jag gör jag när alla hårstrån har gått av, det är frågan.
Jag vill verkligen inte använda peruken. Speciellt inte nu mitt i varma sommaren.
Jag vill inte heller använda sjal.
Och jag vill inte visa mig kal.
Sen finns det ju inget annat alternativ.
Så det går jag och klurar på och jag kommer aldrig att komma fram till något vettigt för jag vill inte vara utan hår! Önskar att det fanns något mirakelpiller som gjorde att håret kunde växa ändå under behandling.
Det blir så himla tydligt för mig själv och alla andra när man tappar håret. Då SER man sjuk ut och kan lika gärna gå runt med en skylt runt halsen "Jag har cancer".
Med hår kan jag välja själv när jag vill tala om att jag har cancer och jag tycker att jag ser någorlunda normal ut när jag tittar mig i spegeln.

Jag har även några stycken ögonfransar kvar uppe. Jag kämpar på med de få och försöker att måla dit lite mascara ibland för att se lite "piggare" ut.
Ögonbryn har jag också lite, lite, lite kvar. Jag fyller oftast i dem också.
Under armarna växer inget hår. Ibland kommer jag på mig själv att raka mig under armarna utav bara farten när jag duschar. Det är ju dock onödigt....
"Därnere" och på benen växer det fortfarande hår sakta, sakta. Så där måste jag faktiskt raka bort den mjuka stubben då och då, kanske en gång i veckan. Då känner jag mig lite normal i alla fall som får pyssla med sånt!

Eftersom studien jag är med i kräver att jag helst inte ska vara i solen, så har jag idag suttit i uterummet och startat upp mitt projekt "göra smycken".
Jag har gjort 2 halsband och 1 armband. Men insåg snabbt att jag har inte tillräckligt med fina pärlor och silverdelar. Så imorgon måste jag nog åka och handla lite mera så att jag kan göra fina saker.
Det är lite pilligt och jag måste öva lite för att få till snygga avslut och sånt, men än så länge är det kul!

måndag, juni 27, 2011

Kallt?


Idag har jag varit och jobbat några timmar, finns massor att göra om jag vill men det är svårt att hitta motivation nu när det närmar sig semester och solen skiner för fullt utanför fönstret. I juli månad kommer jag nog inte att jobba alls. Ska passa på att ta "semester" jag också, även fast det inte riktigt är semester eftersom jag är sjuksriven. Men jag försöker att vara "vanlig" och kalla det semester ändå! ;)
Vad vi ska göra på semestern vet vi inte själva än.

Restaurangmåltiden igår blev först fruktsallad med bröd.


Och sedan godis till efterrätt. (Tydligen låg det rester kvar i lekstugan sen Midsommarafton...)


Och så två nöjda servitriser....


På kvällningen försvann barnen till grannen och lekte.
Jag satt och vilade min trötta kropp i min nya hängstol som jag fick i morsdagspresent.


 Och lilla L tyckte tydligen att det var lite kallt igår kväll när hon gick och la sig. För när vi tittade in lite senare så såg vi detta..... Mössa, vantar och sjal. Man ser tom på bilden hur svettig hon var.
Sen gick vi vidare in till T och henne hittade vi med ett par shorts på huvudet!!!
Ha, ha, jag undrar vad som går runt i deras små huvuden när det är läggdags.
söndag, juni 26, 2011

Inbjudan

Jag fick precis en inbjudan, det är definitivt en restaurang som pågår i lekstugan.


Vad hände med lunchen?

Midsommar

Vi har haft en ganska lugn, men väldigt trevlig midsommar.
I fredags så vinkade vi av svärmor och svärfar som skulle tillbaka hem till England. Tänk vad fort en vecka går! Vid lunch så åkte vi ner till församlingsgården där det lokala midsommarfirandet tar plats. Där mötte vi upp ett par andra familjer och satt och njöt av solen och ledigheten. Barnen dansade runt midsommarstången en gång men var mer intresserade av att köpa glass!
Efter några timmar begav vi oss alla hem till  oss för att fortsätta firandet och ätandet. Det känns som vi åt non-stop hela dagen och kvällen.
Traditionsenligt med sill och potatis, grillat och jordgubbar och allt där till som behövs. Det blev långbord i uterummet och det är ju alltid lika trevligt. Kvällen gick fort, jag höll mig till mitt alkoholfria vin, för jag ville inte chansa och börja må dåligt mitt i alltihopa. De andra snapsade och var pigga och glada. Jag kämpade på bra ändå tycker jag och höll mig vaken och ok till kl 01.00, de ni!

Igår blev det inte mycket gjort. Det går inte att lura min kropp och den kände på en gång att dagen innan var en lång och ganska intensiv dag. Den bästa förklaringen av hur det känns är nog att kroppen känner sig sliten och värker i lederna. Det är absolut ingen dundersmärta vi pratar om.
"Tröttvärk" brukar jag kalla det.
Idag jobbar Steve övertid så jag är hemma själv med barnen hela dagen.
Vi får se vad det blir vi gör.
Just nu leker de skola (eller är det restaurang?) i lekstugan så det är väldigt lugnt.......Foto: Kjell Post / Irsta Foto

torsdag, juni 23, 2011

Biverkningar


Jag har funderat lite på vilka biverkningar jag har fått av cellgifterna.
Som tur är lider jag inte av så många biverkningar, tror jag i alla fall.... Det jag kan komma på just nu är:
 • Tappar håret, inte allt men mycket och det blir hela tiden sakta mindre och mindre
 • Naglarna har blivit dåliga och missfärgade, senast i går tappad jag nageln på stortån
 • Blöder från näsan, hela tiden.
 • Svettas jämt
 • Dålig mage
 • Ont i lederna, känns som konstant träningsvärk i hela kroppen
 • Blåsor i munnen till och från
 • Tappat smaken, det mesta smakar ingenting
 • Trötthet
Ja, det är allt jag kan komma på just nu, det blev några stycken i alla fall. Det läkaren alltid frågar mig om, som tydligen är en ganska vanlig biverkning är domningar och myrkänsla i händer och fötter, men det har jag sluppit än så länge....
Men efter 6 månader med cellgifter så är det väl inte så konstigt att jag börjar känna mig sliten. Jag undrar hur länge kroppen orkar egentligen? Jag har försökt ta reda på hur länge kroppen brukar orka ungefär, men har inte hittat något alls. Och när jag frågar läkaren får jag alltid standardsvaret "cancer är en väldigt individuell sjukdom"....etc etc etc.
Det positiva är dock att "gifterna" gör det dom ska. De håller cancern i schack!

När jag läser på FASS vilka biverkningar som kan förekomma så blir listan ganska lång;

Mycket vanliga (förekommer hos fler än 1 av 10 användare):
Benmärgshämning, vilket leder till ett minskat antal blodceller, ofta med infektioner som följd, och anemi (blodbrist). Lättare överkänslighetsreaktioner såsom värmevallningar och hudutslag. Nervpåverkan i händer och/eller fötter (perifer neuropati), som karaktäriseras av myrkrypningar, bortdomning och/eller smärta i armar, ben, händer eller fötter. Lågt blodtryck. Illamående, kräkningar, diarré. Håravfall.Smärta eller svaghet i muskler eller leder. Slemhinneinflammation. Öm, röd mun.
Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare):
Långsam hjärtrytm (puls). Övergående lättare nagel- och hudförändringar. Reaktioner vid injektionsstället (lokal svullnad, smärta, rodnad, vävnadsförhårdnad, ibland cellulit). Förhöjda halter av leverenzym.
Mindre vanliga (förekommer hos färre än 1 av 100 användare):
Chocktillstånd till följd av blodförgiftning. Behandlingskrävande svåra överkänslighetsreaktioner med blodtrycksfall, ansiktssvullnad, andnöd och nässelfeber. Allvarliga hjärtbesvär såsom hjärtmuskelförtvining, eller upphörd impulsöverledning mellan hjärtats förmak och kammare. Svimning. Hjärtinfarkt. Förhöjt blodtryck. Blodproppar. Inflammation i ven i samband med blodpropp.Förhöjd halt av bilirubin (en nedbrytningssubstans av galla) i blodet.
Sällsynta (förekommer hos färre än 1 av 1000 användare):
Allvarlig allergisk reaktion (anafylaktisk reaktion). Påverkan på nerver som styr musklerna, med muskelsvaghet i armar och ben som följd. Andnöd, vätskeansamling i lungorna. Klåda, hudutslag/-rodnad. Kraftlöshet, feber, uttorkning. Lunginflammation, blodförgiftning.
Mycket sällsynta (förekommer hos färre än 1 av 10000 användare):
Akut leukemi (blodcancer) eller likartade tillstånd (myelodysplastiskt syndrom). Livshotande allergisk
reaktion (anafylaktisk chock). Aptitlöshet. Förvirringstillstånd. Påverkan på det s k autonoma
nervsystemet (med tarmförlamning och blodtrycksfall vid lägesförändring av kroppen), epileptiska anfall, kramper, påverkan på hjärnan, yrsel, huvudvärk. Syn eller hörselstörning.Öronsusningar/-ringningar (tinnitus). Yrsel. Flimmer i hjärtats förmak. Chocktillstånd på grund av blodtrycksfall. Hosta. Tarmvred, inflammation i tjocktarmen, matstrupen eller bukspottkörteln, förstoppning. Ansamling av vätska i buken. Vävnadsdöd i levern, påverkan på hjärnan p g a sviktande leverfunktion. Allvarliga hudreaktioner med inflammation, såsom Stevens-Johnson syndrom eller epidermal nekrolys, hudinflammation med avflagnande hud, nässelfeber, nagelupplösning (man bör skydda händer och fötter mot solbestrålning under behandlingstiden).

 

onsdag, juni 22, 2011

Tystnad?

Har varit på Ackis på behandling precis , stötte på en gammal kollega i min ålder på ODA. Så fort jag såg henne så fick jag en klump i magen och tänkte - nej, inte inte hon också... (som fått cancer alltså)
Men sen såg jag en ädlre dam i rullstol bredvid henne som visade sig vara hennes mamma och därför var hon där. Självklart är det också jättetråkigt att mamman har cancer, men jag känner henne inte och därför reagerade jag inte lika starkt på det.
Idag var rummet nästan fullt där jag satt, och en äldre herre hade en dam med sig som jag tror var rädd för ljud. Dom satt och viskade till varandra hela tiden, det roliga var att jag tror båda hade nedsatt hörsel och hörde inte vad den andre sa och det slutade hela tiden med att de talade med varandra väldigt högt.
Och när någons maskin pep, så var damen framme direkt och visade att man ska trycka på en knapp så kommer sköterskan och då skulle det sluta pipa. Jag har varit där några gånger innan, jag vet att man ska trycka på en knapp när det piper........
Men det kanske var hennes sätt att hantera rädslan kring det hela, vad vet jag. Men jag är inte den som tycker att man måste viska hela tiden när man är där. Då skulle jag bli galen. Prata i lagom ton, det är bra.

Nu har vi börjat att planera midsommar lite grann. Ett par kompisar och deras barn kommer hit och firar med oss. Ska bli trevligt. Nu håller vi tummarna för att solen ska visas sig den dagen också så blir det ännu trevligare. Steve ska åka och handla i kväll för att slippa kaosen som brukar uppstå i morgon, så är det avklarat. Sen kan vi bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Åhhh vad jag är sugen på ett glas rosé....

Idag tycker jag även att ni ska ta en titt i tidningen Amelia, bläddra fram till sidan 92 och läs repotaget om vardagsmirakel, min fina vän Veronica och hennes "osynlige vän".

Trött, tröttare, tröttast. Ögonen håller på att slå igen... måste nog lyssna på kroppen nu och lägga mig på soffan och sova en stund.

tisdag, juni 21, 2011

Jag fick en rosa nummerlapp

Tänk att det behövs inte så mycket för att göra en cancerpatient glad.
Jag har ju berättat tidigare om min Vårdcentral.
Den som inte kommer att gå till historien för att vara den mest patientvänliga. Hur jag har suttit där i flera timmar med min gröna nummerlapp och väntat för att ta ett blodprov.
Efter att jag var där sist så fick jag nog.
Jag har undvikit stället helt och alltid åkt direkt till Ackis för att ta blodprovet istället. Det har passat ganska bra att göra det eftersom jag ändå har haft yogan på tisdagar.
Men nu är det ju sommaruppehåll på yogan.
Så jag tog flera djupa andetag i morse och bestämde mig för att pröva vårdcentralen igen, känns ju onödigt att åka in till stan när jag inte egentligten behöver.

Och kors i taket. De gröna nummerlapparna finns inte mer!!!

Anledningen är att Maud, som har jobbat där i 20 år fick nog hon också. Tyvärr genom att gå i pension.
Den nya personen som tog över efter Maud jobbade en dag med det konstiga systemet och sa sen ifrån.
Så nu är ordningen återställd på Storvreta Vårdcentral.
Nu finns bara rosa nummerlappar.
Tänk vad lite som behövs för att göra mig glad.
Sen gör det ju ingenting att solen äntligen skiner igen idag också.

måndag, juni 20, 2011

The Essence Vitae Project

Nu finns några av våra bilder på projktets hemsida. http://essencevitae.com/jenny/

Nu väntar jag med spänning på att fotoboken ska dimpa ner i brevlådan.
Jag är så glad att jag fick vara med i detta projekt!
Tack, tack, tack, tack

Hemma

Home sweet home. Låter som om jag har varit borta i flera månader men jag tycker ändå att det är skönt att komma hem, även fast det bara är några nätter. Jag börjar med ett par bilder på rummet från hotellet vi bodde första natten. Det är tydligen en jättegammal gård ute på landet som de har renoverat och det var tjocka stenväggar genomgående i hela huset. Väldigt fint, tydligen har de tex mycket bröllop där .
Jag glömde att ta ett kort utifrån, men, men.


På lördag var det dags att titta runt i staden. Jag gick och gick och gick. Vädret var upp och ner. Regn, sol, regn sol. Jag blev faktiskt förvånad över hur litet Bryssel är. Shoppinggatan var inte alls mycket för världen. Jag letade runt lite för att hitta lite lokala, mindre affärer men allt jag hittade var stora kedjor, turistaffärer och chokladaffärer så klart! När jag fått nog av affärer bestämde jag mig för att leta upp "den kissande pojken". Även fast jag hade en karta så är det inte lätt att hitta. Alla gator är väldigt kringilikrokiga, inte många raka gator. Jag såg väl lite lost ut för en gubbe kom fram och fråga om han kunde hjälpa mig en gång. Men det jag har kommit fram till också är att Belgarna är inte så bra på att skylta. Plus att de har fullt upp med att skriva de skyltar som finns på franska och holländska så att de glömmer bort engelskan. Som tur är påminner ju holländskan lite om tyska och det förstår jag ganska bra, så helt borta var jag inte.
Ska jag vara riktigt ärlig så förstår jag inte att en stad kan bli känd för en halvmeter hög staty. Jag trodde den skulle vara mycket större och imponerande, men nu har jag sett den och det har även  50 japaner som ställde sig mitt framför mig.


På vägen till pojken så gick jag till "Grand Place", hittade tyvärr ingen skylt som berättade historien bakom torget så det får räcka med bilder.
Självklart så var jag tvungen att prova chokladen som finns över allt, eftersom jag älskar jordgubbar slog jag två flugor i en smäll och köpta en kon jordgubbar doppade i Godivachoklad. Mmmmmmm, det var gott ska ni veta. Jag var så glupsk att jag glömde bort att ta en bild innan jag hade ätit upp alla.
Köpte självklart med mig lite mera Godivachoklad till familjen, kan ju inte komma hem utan.

Summa sumarum är att helgen har varit helt ok. Jag har sovit gott i en skön säng, jag har tagit det lugnt och bara varit som planerat. Nu är det tillbaka till vardagen. Planen är att jobba några timmar i eftermiddag.

Avslutar med en fin låt som jag går och nynnar med till på sistone.

lördag, juni 18, 2011

Bowling

 
Nu sitter jag här i mitt hotellrum i Bryssel och försöker att hitta en vettig kanal
att titta på TV. Är trött efter dagens aktiviteter.
Kollegorna och jag kom hit igår kväll. Då bodde vi på ett väldigt fint hotell lite utanför Bryssel, nära kontoret. De andra stannade uppe sent och drack öl, men jag orkade inte och gav upp strax innan 22.00.

Idag på förmiddagen fick vi oss först en rundtur av kontoret, sedan var det att lyssna på en power point presentation innan storchefen avslöjade att eftermiddagens aktivitet var......trumvirvel...... Bowling!
Vi började dock med att äta en god lunch.
Restaurangen ställde fram små 'grillar' på bordet. Sen fick vi hämta potatissallad, såser och olika typer av marinerade små kött- och fiskbitar att grilla själva vid bordet. Intressant och lite annorlunda, men det var gott och mättande och det är ju det viktigaste!
Sen var det dags för bowling.
Jag var lite orolig för min rygg, men hittade ett ganska lätt klot så det gick faktiskt bra. Jag är absolut ingen bowling-världsmästare men jag lyckades att få den högsta poängen av 'the ladies' och vann en flaska fin champange. Synd bara att jag inte kan dricka den! Jag får spara den till den dag jag och alkohol kommer bättre överens igen ;) Jag fick även en flaska av något speciellt Belgiskt öl av en kollega, men den ska Steve få dricka upp när jag kommer hem.

När 'eventet' var över så fick jag och en annan kollega som också ska stanna över helgen skjuts av chefen in till centrala Bryssel. För min del är det nu en lugn kväll på rummet som gäller, jag måste ju ha ork att utforska staden i morgon.
God natt!

torsdag, juni 16, 2011

Bryssel nästa

Då var det torsdag igen.
Behandlingen igår gick bra (börjar bli tjatigt att skriva så varje vecka), hann läsa morgontidningen innan jag somnade i stolen....
Efteråt letade jag pärlaffärer och den första jag letade efter hade stängt igen, fanns inte mer.
Då letade jag mig vidare och hittade Panduro. Men jag tycker att deras saker var ganska dyra.
The search continued.... och efter lite irrande på en innergård i slutet av gågatan så hittade jag en affär till!
Vääääldigt mycket pärlor och tillbehör fanns det och mycket bättre priser än tidigare nämnd affär. Så nu har jag lite att jobba med. Tyvärr kommer jag inte att hinna sätta igång mitt lilla projekt förrän efter helgen, för efter lunch i dag åker jag till Bryssel med jobbet. Vi jobbar ju mer och mer ihop med Bryssel kontoret, och jag tror att jag nämnt tidigare att det eventuellt blir en ihopslagning av våra kontor. I alla fall - i morgon eftermiddag så är det en "Sommarfest" för all personal. Det har hållits hemligt vad det är vi ska göra, men samtidigt så har vi inte fått någon Dress Code, så det kan inte bli så avancerat ;)
Några flyger hem direkt efteråt i morgon kväll, men eftersom jag bara har varit i Bryssel en gång över dagen för ca 20 år sedan så tänkte jag passa på att stanna över helgen. Jag har bokat fint hotell i två nätter i centrala Bryssel.
 • Jag ska äta lång god hotellfrukost.
 • Jag ska strosa runt i staden och bara vara.
 • Ingen stress. Bara ta det lugnt
 • Gå och lägga mig tidigt.
 • Leta upp "Den kissande pojken" som är det enda jag tror staden är känd för (förutom EU-kontoret)
 • Shoppa lite om jag känner för det.
Synd bara att det ska regna hela helgen, men det löser vi med ett paraply.
Sen flyger jag hem på söndag kväll.
Då har svärmor och svärfar anlänt från England.

onsdag, juni 15, 2011

Bra Erbjudande!

Jag tror jag har berättat förut att jag är med på Groupon's mailinglista (kostar gratis!). Det kommer olika erbjudanden nästan varje dag. Idag kom det ett så bra erbjudande så att jag måste bara tipsa om det.
Idag och imorgon har är erbjudandet att man får vara "Modell för en dag" för endast 50 kr (!) i vanliga fall kostar det 795 kr. Det kallar jag bra rabatt!
Det här får du:
 • Modell för en dag hos The Studio
 • Professionell makeup, hårstyling, fotografering och 40x60 cm canvas
 • Välj mellan exklusiva lägen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Umeå och Uppsala
 • Hela besöket tar ca 3–4 timmar
 • Värdechecken finns på ditt Groupon-konto dagen efter dealen avslutats

Klicka på denna länk för att läsa mer och beställa.
http://www.groupon.se/in/.wpU4hj?nlp

Orättvist!

Jag har precis läst ett inlägg från Dragan på Annettes blogg.
Hon ligger nu på hospice och har familjen runt omkring sig och jag blir så ledsen när jag läser detta. Denna kvinna har verkligen varit superpositiv under hela cancerresan och en stor inspiration i livsglädje. Hon har lyckats att hitta glädjeämnena i livet in i det sista. Nu är det snart hennes tur att resa vidare.... jä-a skitsjukdom!!!

tisdag, juni 14, 2011

Smycken

Jag fick en aha-upplevelse häromdagen.
Jag älskar smycken, vet inte hur många armband och halsband jag äger. Jag har gått på ett antal smyckepartyn och tycker det är jättekul att titta vad som finns och köpa såklart. Nu har två (!) av mina favoritarmband gått sönder. Tråden som pärlorna sitter på har gått av. Jag blev jätteirriterad och funderade på hur jag skulle kunna fixa dom.
Då började jag att fundera på vart jag skulle kunna köpa precis sån "tråd".
Och då kom jag på det! Varför gör jag inte egna smycken?? Då blir dom ju precis som jag vill att de ska set ut. Varför har jag inte tänkt på det tidigare? (Jo, för att min hjärna inte funkar som den ska ;) ........)
Så nu håller jag på att googlar för fullt på nätet och letar efter mer inspiration. Det ska bli kul och jag har redan en massa ideér i huvudet om vad jag ska försöka tillverka. I morgon efter behandlingen så har jag tänkt att åka förbi en affär där de säljer allt möjligt som behövs för smycketillverkning och köpa lite material.
Jag måste ju i alla fall prova och se om det blir något fint. Annars får jag väl hitta på en ny hobby.....

måndag, juni 13, 2011

Solsken

Jag älskar det här vädret.
Livet blir så mycket lättare när det är varmt och ljust ute.
Jag minns i vintras när jag började med cellgifterna, då var det mörkt på morgonen när jag åkte till Akademiska och nästan mörkt igen när jag åkte hem efter behandlingen. Inte undra på att många blir deprimerade. Jag behöver i alla fall ljus och värmen för att hålla mig "levande".
Bara att kunna sitta i uterummet och äta frukost varje morgon är en njutning. Nu får vi hoppas att hela sommaren blir så här ljuvlig.

I fredags var det poolpremiär hemma hos oss.Själv är jag lite av en badkruka, det ska vara riktigt varmt i vattnet innan jag hoppar i, men tjejerna var överlyckliga! På kvällen var det klass-picknick med T's klass. Nästan alla barn och föräldrar var där och hade lite knyt och träffades en sista gång innan sommarlovet.


Det var egentligen meningen att vi skulle spela kubb också, men i värmen var det ingen som riktigt hade ork. Och alla barnen hade fullt upp med att klättra på den enorma klätterställningen eller jaga varandra eller något  annat kul.

Varje kväll innan jag går och lägger mig tittar jag in i barnens rum för att se att de sover ok (och andas!).
I fredags var L lite tjurig vid läggdags och hon har olika sätt att visa det på. Denna kväll visade hon det genom att inte sova i sängen på traditionellt vis.....
Helgen fortsatte i fotbollsandan. Denna gång var det sammandrag i Morgongåva. 4 timmar i stekande sol, inte bra för huden. Tur att jag smörjt in mig med faktor 50 innan vi åkte.Efteråt var det bara att åka vidare till mamma på middag, det var trevligt och skönt att inte behöva laga middag själv. Det  blev sent och vi var en trött familj som kom hem vid midnatt.

Nu ska jag försöka skriva ihop en liten text till The Essence Vitae Project och bilderna. En text som förklarar vår "livssituation" etc. Det är svårt att sätta ord på ens egen vardag, men jag får klura lite till så ska det väl bli bra till slut. Jag talar om för er när bilderna finns på hemsidan att titta på.

fredag, juni 10, 2011

Skolavslutning

Det känns fortfarande skönt att röntgensvaret var bra.
Igår var det som sagt var behandling igen. Kl. 09.00, lite för tidigt för min del. Jag gillar inte att vara trött innan jag ens har fått i mig gifterna! Men det gick bra som vanligt, sköterskorna är alltid lika trevliga och nu för tiden vet de flesta vem man är och hejar igenkännande varje gång jag kommer dit.

Igår kväll var det skolavslutning för barnen. Vilken härlig kväll, avslutningen var utomhus och alla föräldrar och barn samlades runt skolans nya paviljong som de fått levererad dagen innan!
Barnen är så söta och sjöng så fint. Det var speciellt en sång som man märkte att de har tränat extra mycket på. Jag tror den heter "Den vita duvan flög" eller något sånt. Femmorna stod på scenen och sjung verserna och sen sjöng alla de mindre barnen med i refrängen. Man kunde riktigt se hur de tog i så att de nästan reste sig när de sjöng och hur glada de var att sjunga.
Och då kom tårarna bakom mina solglasögon.....hur många fler sådana här avslutningar kommer jag att få vara med på?
Jag VILL vara med på alla.
Jag SKA vara med på alla.

torsdag, juni 09, 2011

Oförändrat

Oförändrat är ordet jag har börjat att tycka om att höra!
Doktor Greger var igår väldigt nöjd med min markör som nu är nere på 96, det är under 100 så det låter väldigt bra!
Och röntgensvaret var alltså bra, metastaserna står stilla, har inte växt eller ökat i mängd. Puhhh, för denna gång.
Nu ska vi inte tänka mer på de små skitarna på 8 veckor för det är de inte värda!!
Just nu sitter jag i stolen på ODA och får behandling. För ovanlighetens skull så är jag trött idag.....L vaknade ett par gånger i natt av att hon har huvudvärk och ville ha mer medicin, hon tycker att det smakar gott!

tisdag, juni 07, 2011

Tillbaka

Jag tog mig lite ledigt från bloggen nu över långhelgen.
Det har ju varit så otroligt fint väder och familjen var ledig, så det var bara att passa på att njuta av allt det goda när man kan. Och det skingrar ju tankarna lite på det kommande röntgensvaret också.....
Vi har inte varit bortresta utan haft en del för oss här hemma.
Tjejerna har badat i vattenspridaren och hoppat studsmatta, lekt med kompisar, spelat spel, sovit över hos varandra (alltså i varandras rum! ;))


När hoppandet blev för jobbigt, ja då bäddar man upp för vila i skuggan på studsmattan.......
I lördags var vi på cykelutflykt till ett naturreservat ca 5 km härifrån, motvind dit = medvind hem (positivt tänkande!) Vi åt picknick lunch och jordgubbar. Satt på radion på mobilen för barnen ville ha musik i bakgrunden, och de sjöng med till Lady Ga Ga för fullt. Jag trodde att charmen var att njuta av tystnaden i naturen, men de höll inte med mig.
Jag är faktiskt lite imponerad av mig själv att jag orkade cykla dit och hem, alltså 1 mil. Orkade mer än jag trodde att jag skulle göra. Jag fick ont i rumpan, men det kan vi ju inte skylla på cancern!
Och så lite bilder...

 

 
 


I söndags var det T's första fotbollscup. Det var här i Stovreta. Första matchen var mot Storvretas 02-tjejer. Alltså ett år äldre. Den utmaningen blev för svår för dem. T var målvakt den matchen och jag frågade om det var kul att stå i mål, svaret jag fick var; ja, men jag är bra på att spela ute också mamma.
Härligt med självförtroende, hoppas verkligen att det får sitta kvar i framtiden också.

Som föräldrar måste man ju vara med och "jobba" vid sådana här tillfällen. Jag var "Matchvärd" i två timmar. Vilket i stort sett innebar att stå med en röd väst på sig och vara tillgänglig för hitresande lag i fall att de har några frågor. Inte så jobbigt. Steve fick åka till Biltema och köpa en ny vattenslang så vi kunde börja fylla upp poolen inför de kommande sommarlovet.
På eftermiddagen blev det en match till och sen fick hon sin medalj, lycka!
Igår var en rolig dag!
För några månader sedan läste jag på Vimmelmammans blogg om ett projekt där fotografer kommer hem till familjer med barn där någon har en livshotande sjukdom. The Essence Vitae Project
Jag skrev ett mail till dem och berättade om min familj, mig själv och min sjukdom. Nästan direkt fick jag ett mail tillbaka att en fotograf skulle kontakta mig och komma hem till oss och fota.
Fotografen är från Västerås och heter Kjell Post och har Irsta Fotostudio. Vi bestämde oss för att vänta in sommaren och det fina vädret och igår var det äntligen dags.

Vi åkte till ett naturreservat här i närheten för att ta bilderna. Det var väldigt varmt men kul! Kjell var jättetrevlig och rolig att jobba med. Han fick barnen att känna sig avslappade och med på noterna.
I tre timmar höll vi på, och det blev många fina bilder. Vi har inte sett bilderna än, Kjell håller på som bäst att jobba med dem nu och slutresultatet ska bli en fotobok som vi får, plus att en del av bilderna kommer upp på projektets hemsida. Det ska bli sååå spännande att se boken när den är klar.
Jag avslutar med ett foto som Kjell skickade på mailen igår kväll.
Jag kan sitta och titta på detta fina foto hur länga som helst, det värmen i kroppen! Vilket fantastiskt minne att ha kvar för mina barn.
Vilket fantastiskt projekt!!


Fotograf: Kjell Post / Irsta Fotostudio

onsdag, juni 01, 2011

Väntan

Vilket härligt väder det var igår!
Nästan tropisk värme bara så där hux flux.
Det var skönt att yoga ändå. Igår hade vi min favorit yoga-lärare. Hon har så underbar röst när hon pratar att man kan inte bli annat än lugn.
Det var inte så många som kom heller. Bara jag och Veronica den här gången. Nästan som en privatlektion - lyxigt! Eftersom "samtalen" efteråt är slut för terminen nu, så köpte jag och Veronica lunch-fika i cafeterian efteråt och satte oss utanför i solskenet och pratade lite och tog det lugnt.
Man måste nästan varva ner lite efter ett 2 timmars pass innan man fortsätter dagen, hjärnan måste få en chans att komma tillbaka.

Sen åkte jag hem för att hämta barn, göra middag och ladda om.
För sedan var det dags för nästa 5 km's lopp. Blodomloppet. Vi i Bröstcancerföreningens Unga Kvinnor grupp hade anmält ett lag. Vi blev 8 st till slut. 3 var jätteduktiga och sprang och 5 av oss gick (vi var också jätteduktiga!). Så denna gång fick jag sällskap och slapp att gå själv. Vi hade ett bra tempo och jag vet inte exakt hur lång tid det tog, men jag gissar på ungefär som på Vårruset, ca 50 minuter.
Efteråt fick vi en god picknick påse att dela på. Jättemysigt! Vilken härlig kväll.


Ni ska veta att jag sov gott för en gångs skull efter all fysisk aktivitet denna dag!
Idag var det dock ingen sovmorgon. 09.40 skulle jag vara på Akademiska för att hämta "drickat" som jag kallar det. Kontrasten som man ska börja dricka 2 timmar innan en DT-röntgen.
Idag hade jag ingen lust att sitta kvar där och dricka. Det brukar bli så himla långtråkigt när jag inte har något sällskap med mig. Så jag tog min lilla flaska och åkte till kontoret och passade på att jobba lite samtidigt.

När jag kom tillbaka behövde jag inte vänta så länge, idag låg de före och jag fick komma in en kvart tidigare. Tack, tack. Nu är det bara att vänta. Jag hoppas på ett "oförändrat" resultat. För mig är det det bästa resultat jag kan få eftersom alla dessa små skitar inte någonsin går att få bort!
Nästa vecka vet jag. Jag har en date med Doktor Greger på onsdag eftermiddag.