lördag, november 03, 2012

Läkarbesöket


Igår kl 11.00 hade jag mitt läkarbesök med Dr G. Den här gången följde Sofie med och höll mig sällskap.

Han började med att berätta om mitt svar från förra veckans röntgen. Summa kardemumma av det hela är följande (eller allt jag minns i alla fall):
- Vissa av metastaserna i huvudet har minskat i storlek och vissa är nu så små att de inte syns på bilderna.
- Skelettet är oförändrat.
- Ny metastas på 1 cm hittad i levern.
- Cancermarkören har gått upp.

Detta tyder på att Xelodan inte fungerar längre, så det avslutas och på måndag ska jag börja med Taxol igen. Så nu måste jag börja att åka till Ackis en gång i veckan igen för mina behandlingar. Inte tjoho!

Sen tog jag upp att jag har en stor, svullen "böld" på ryggen. Den vill han att en kirurg ska titta på och bedöma vad som ska göras.

Sen så berättade jag om att jag andas jättetungt och att det hugger i lungan. Då sa han direkt att det antagligen är en propp och en akut röntgen måste göras och att jag måste läggas in!
Det hade jag inte väntat mig.

Jag fick en fri timme för att gå och äta lunch med Sofie och vid halv 2 skickades jag upp till en avdelning.

Här började de med att försöka sätta en infart i armvecket inför röntgen. Det gick självklart inte.....så det slutade med att jag ca 30 min senare hade en tunn nål på handen. Jag antog att detta skulle räcka eftersom sköterskan kämpade så med att få dit den. Sen hände inte mycket på flera timmar.

Jourläkaren kom förbi en sväng och förklarade att det mer än troligt är en propp i lungan och att den löses upp genom ökad dos av mitt blodförtunnande som jag redan tar. Enkelt att fixa - skönt!

På kvällningen kommer en annan sköterska och berättar att röntgen nöjer sig inte med min nål i handen. Den måste vara i armvecket och helst grön (alltså ganska stor). Så hon började om att sticka och sticka och sticka..... Det gick bara inte så hon ringde efter en stickexpert, en narkossköterska. Och han stack och stack och stack utan att lyckas tills han var tvungen att sticka (ha, ha) till en akut operation. Och där låg jag fortfarande utan nål.
Till slut fattade de tydligen på röntgen att det faktiskt inte gick och vi fick tillstånd att sätta den på underarmen. Tjoho, efter en timmes stickande lyckades vi och vid 20.30 blev jag rullad till röntgen.

Avslutade kvällen med att titta på Skavlan som hade 2 gäster som jag inte har ett dugg emot; Robbie Williams och Jon Bon Jovi, mmmmmm

Efter en halvdan natts sömn så var det bara att åter börja väntan på röntgensvaret som en ny jourläkare kom med efter ett par timmar.
Det är ingen propp!
Men vi vet heller inte vad det är. Någonting med syresättningen är inte bra. Men jag fick ingen klarhet av vad de tänker göra/kolla heller. Det enda jag fatta var att de vill ha mig kvar här tills jag är stabil. Sen hur ostabil jag är just nu vet jag inte heller. Men jag blir nog här en natt till.
Hur spännande kan det bli?!

Och kirurgen väntar jag fortfarande på...

2 kommentarer:

  1. Skickar en massa positiva tankar och krya-på-dig-kramar!!

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna för att du är OK och att du snart får komma hem till din familj.

    SvaraRadera