fredag, november 23, 2012

Fundering

Ja, det verkar som om jag inte är den enda som har problem med att de ska använda porten på fler ställen inom vården. Nu har jag "ledig" vecka från cellgifterna nästa vecka, men nästa gång jag är på vårdcentralen ska jag fråga igen om det verkligen inte finns någon endaste person där som kan/är utbildad att använda den.

Ett annat alternativ är att bli inskriven till Hemsjukvården.
Då kommer sköterskorna hem hit och tar prover. Bla. De hjälper tydligen till med medicinerna och en massa annat också.
Frågan jag ställer till mig själv är om jag är "tillräckligt" sjuk för den servicen.... När är man det?
Enligt några jag har pratat med så är jag det. Men jag vet inte. Det känns som om jag låter cancern "vinna" över mig om jag gör det.
Eller är det fel tänkt?
Kanske ska jag tänka att det ger mig mer energi och tid till att fokusera på mig och min hälsa istället?

6 kommentarer:

 1. Klart du ska ta hjälp från hemsjukvården! Lägg fokus och energi på dig själv och din familj i stället. Det är inte att låta cancern vinna, tvärtom. Ytterligare ett medel att inte låta den vinna. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker absolut du ska be att få hemsjukvård! Om du inte vill det ska det finnas en distriktsjuksköterska som ska kunna ta prover i din port på vårdcentralen, be bara onkologen om en remiss så går du på ett besök till henne istället för till labb. På labb är det oftast undersköterskor eller biomedicinska analytiker som jobbar som inte har kunskap eller delegation på att använda en port a cath. Lycka till!

  Sofia

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag googlade på "blåsor på tungan" och hamnade här.
  Vilken kämpe du verkar vara! Varma kramar från mig!

  SvaraRadera
 4. Jenny,
  Njut av saker som du mår bra av så "tillräckligt" sjuk eller inte den stora frågan. Fantastiskt att du delar med andra din vardag, så vitt skild från de flesta andras där de dagliga problemen finns likaså men ligger på dn helt annan nivå. Jag vill önska dig och din familj en fantastisk helg fylld med härliga stunder.
  Energi & kärlek till er o alla andra !
  Kram Maria <3

  SvaraRadera
 5. Tag till vara all hjälp och stöd som du kan få! Lägg orken på det du vill göra istället!Sjukhusbesök är inget kul, ger så många flashbacks från jobbiga stunder på onken, labbet, röntgen osv.Kram på dej!

  SvaraRadera
 6. Innan jag blev inskriven I Sjukvårdsteamet kom sköterska från hemsjukvården hit och tog proverna ur min port-a-cath. Det var så skönt att slippa åka till sjukhuset bara för att lämna prover, man är ju där så mycket ändå. Först kom en sköterska från vårdcentralen, men de kan bara komma fyra gånger (tror jag att det var), sen blir det hemsjukvården som tar över.
  Tycker absolut du ska ta den hjälpen, det underlättar ju din vardag och du kan lägga energi på annat! I dagsläget kanske du inte är i behov av annan hjälp än det, men det är ju alltid bra att ha en etablerad kontakt när den dagen kommer.
  Ta hand om dig kära vän, tillsammans fast på olika håll kämpar vi vidare mot cancern.
  Varm kram från Kajsa!

  SvaraRadera