onsdag, november 28, 2012

90 minuter!!

Nu sitter jag här med ont i halva ansiktet och hela huvudet.
Jag ska egentligen inte klaga. Tandläkaren var jättebra och gav mig massor av skön bedövning, så jag kände inte mycket under arbetets gång.
Problemet är bara att det tog 90 minuter.
Hur ofta har man munnen "uppspänd" i gapläge i en och en halv timme? Well, det var första gången för min del. Nu är i alla fall halva jobbet gjort, rötterna på tanden är rengjorda och sköljda och jag har nu en tillfällig fyllning i tanden. I januari/februari blir det en ny omgång. Jag längtar - inte.

Innan det i morse så var jag till vårdcentralen.
Det var ganska mycket folk i väntrummet, så jag gick direkt till kassan och bad om en akutlapp (utan att skämmas). Fick den utan problem och fick även ett eget rum att sitta och vänta i. Lyxigt värre.
Det blev dock inte många minuter i rummet för ganska snabbt var det min tur.
Fördelen med förra veckans alla stick var att jag idag kunde peka precis vart på handen hon skulle sticka, och det funkade på första försöket. Tjoho.Jag frågade även om det fanns någon distriktssköterska som vet hur och kan använda en port-a-cath, och det finns det tydligen. Sköterskan på lab tyckte det var en bra idé att jag ringer och försöker att boka en tid med henne för de dagar jag vill ta blodprov. Idag hann jag inte ringa, men i morgon ska jag ta tag i detta. Fortsättning följer.

Jag är ganska nyfiken på mina blodvärden just nu eftersom de var väldigt låga vid förra behandlingen och jag vill verkligen inte pausa cellgifterna. Då kom jag på att jag kan ju läsa min journal på nätet nu. Så jag loggade in på www.minavardkontakter.se och där kunde jag se provsvaren och från vad jag kan tyda som amatörblodprovssvarutläsare så kommer jag att kunna få behandling på tisdag.
Får se om läkaren håller med mig.....alltså om han är lika bra som mig på blodprovssvar.....

4 kommentarer:

 1. Rotfyllning låter inget vidare men så bra att det verkar lösa sig med provtagning från porten

  /E

  SvaraRadera
 2. Håller mina tummar att han är lika bra som du på att läsa blodprovssvaren ;D. KRAMAR Ann-Sofie

  SvaraRadera
 3. Framsteg..du skäms inte för att fråga efter akutlapp..bra Jenny!
  Skönt att det gick bra med sticket, och så bra som du är på att visa var det ska stickas och dessutom på att läsa provsvar så kan du väl snart börja jobba extra ;-)
  många kramar fina du/ Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, eller hur? Perfekt extraknäck för en cancersjuk stackare ;)

   Radera