söndag, mars 11, 2012

Yogadag

Tjoho, nu är jag tillbaka efter en heldagsutflykt!
Har haft en jättemysig dag tillsammans med Sara och Carola.
Jag blev upphämtad kl. 09.00 i morse och så åkte vi till Wiks slott för vår heldag av yoga - i tystnad!
Ja, ni hörde rätt.
Man fick inte prata med varandra på hela dagen. Vet ni hur svårt det är?
Har ni någonsin prövat att sitta och äta lunch med nära vänner utan att få prata med varandra? Det var en ny upplevelse. Jag som gillar att prata hade lite svårt för att ta det här på allvar och kunde inte låta bli att småfnittra ibland. Kände mig som ett olydigt barn.
Men hur vi löste det var att efter maten fanns det tid för en promenad i det underbara vädret, så då gick vi tre iväg - och pratade för fullt i en halvtimme. Sen var det bara att knipa igen till eftermiddagsfikat, då gick vi också ut och satte oss en bit ifrån de andra så att vi kunde prata med varandra. Busigt va?

Innan jag åkte dit så klurade jag på om jag skulle ha peruken på eller inte. När jag yogar på tisdagar brukar jag inte ha den på, men där är bara cancermänniskor så man är inte udda på någotvis utan hår.
Peruken är ju varm och kliar och inte skön alls att ha på när man blir varm, så jag vill ju inte ha den på egentligen.
Så då tänkte jag, nej - jag lämnar den hemma. Alla dessa okända människor får stirra om de vill, jag orkar inte bry mig. Och - det är ju en tyst dag, så ingen kan ju fråga mig i alla fall om anledningen till mitt kala huvud!!

Själva dagen var jättebra upplagd och inte allt för fysiskt krävande. Dagen började med ett yogapass på två timmar innan lunch. Efter lunch var det meditation och andningsövningar i ett par timmar och sen avslutades dagen efter fikat med ännu ett yogapass. Sen helt plötsligt var klockan 17.00 och dagen var slut. Det kändes bra i kroppen efteråt och bra i huvudet också. Hur ofta tar man sig tid att bara fokusera på sig själv en hel dag? Jag kan även bekräfta att det fanns gott om tillfällen att slummra till under avslappningsövningarna, vilket jag gjorde, och kunde därför orka vara med hela dagen. Perfekt.

Det var en givande dag, kul och intressant att pröva någonting nytt - detta kan jag tänka mig att göra igen.
Stort tack till Sara och Carola som gav mig denna dag!

Jag kom på att jag glömda prata mat i gårdagens inlägg ;).
I fredags var det "Fredags surprise" på leveransmenyn, och en surprise blev det. Vi fick en trerätters måltid levererad. till dörren. Allt var supergott som vanligt. Räkcocktail, fläskfilé i ugn och ananaspaj med glass plus alla tillbehör. Helt underbart och ännu en gång njöt hela familjen av god mat.
Jag känner mig verkligen bortskämd - tack, tack, tack!

Sen igår kväll så fixade Steve till min favoritmåltid igen. Stekt tonfisk - kan inte få nog av det, det är ju precis lika gott varje gång han lagar det.
Igår prövade vi med sötpotatis till och självklart sparris, får aldrig nog av sparris heller. Skulle nog egentligen räcka med bara tonfisken och sparrisen för att göra mig nöjd och glad.

Och idag är första dagen på min Xeloda-fria vecka, nu kommer det att bli en bra vecka, i sju hela dagar kommer jag att få känna mig någorlunda pigg. Fantastiskt!

6 kommentarer:

 1. Förstår precis vad du menar med peruken. Den är inte bekväm men ibland vill man bara vara anonym!Jag blandar peruk med snusnäsduk och mössa hur som helst...Mössa är min favorit när jag går ut men nu är ju snart vintern slut! fast jag gillar ju våren ändå!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också mest använt mössa, men nu börjar det blir för varmt för den... synd för jag gillar inte sjalar. Vet inte än hur jag ska tackla våren riktigt.... Kram

   Radera
 2. Vilken skön dag! Låter jättehärligt mesen heldags yoga o meditation, o lite busigt prat m vänner ;)! Är säker på att det gjorde gott för själen! Kram Helena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen gott för själen, och trot eller ej, jag har faktiskt lite träningsvärk i rumpan idag!! Kram

   Radera
 3. Lovar att du får prata non stop i Tallin : )
  Nära nu..
  Kram/ Maria T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kommer inte att få tyst på mig!! ;)

   Radera