lördag, juni 15, 2013

Markören gått upp

Ännu en ny dag.
Jag kan berätta en hemlis för er, det är knappt att jag vågar för då börjar ni tro att jag gett upp igen. Det har jag inte!
Men som ni vet gillar jag att planera, ordna och fixa.
Hemlisen som egentligen inte är någon hemlis är att jag håller på att "planera" hur min begravning ska gå till. Eller planera kanske är fel ord att använda, jag tänker efter och skriver ner en del av hur jag skulle vilja att den är. Självklart lämnar jag utrymme åt mina närmaste att de ska få vara delaktiga och att det känns rätt för dem också.
Men mest gör jag det för att underlätta för dem den dag det är dags, jag vill inte att S ska sitta där och fundera på hur han tror att jag ville ha det, jag vill tala om det nu när jag har chansen så att han slipper.

Problemet jag har stött på nu är att jag var/är helt säker på att jag ville begravas i Gamlis. Det är "min" kyrka och den ligger rätt till osv osv (många anledningar, orkar inte förklara alla). 
Nu har jag fått reda på att den kyrkogården är för liten och börjar att bli trång, så det är bara personer som tillhör församlingen som kan få en gravplats där. Nu hör ju jag inte dit längre så jag får inte begravas där. Problem!

Jag funderar på alternativ och kan inte komma på något bra. 
Jag vill ju jordfästas, och att man bara ska kunna gå ut ur kyrkan och sänka ned mig. Inte att jag ska köras iväg med bil någonstans för att jordfästas, samtidigt som jag inte vill ligga ute på landet någonstans vid en okänd kyrka. Hmm.....jag måste nog fundera vidare. 

Igår var de hit och tog mina blodprover inför måndagens läkarbesök. Det var en ny sjuksköterska från teamet som kom, men hon var jättetrevlig hon också och blodproven gick bra. 
Nyfiken som jag är så gick jag in och tittade lite på nätet på kvällen.
Mitt hb är 104, så det är inte bra men ok. Vid 90 har jag för mig att de ger blod, så jag har en liten bit kvar, men kom på igår att det är nog en del i varför jag känner mig så trött! Jag hade nästan 
hoppats på att det skulle vara lägre så att jag fått lite påfyllning.
Levervärdena vet jag inte precis hur det visar sig på mig, men siffrorna är inte bra, helt fel.
Och cancermarkören har gått upp ganska mycket. Jag vet inte om de är tillförlitliga siffror än eftersom jag började med nya cellgifter, sen tog en paus pga strålningen mot huvudet, och sen började igen. Men på måndag kan jag diskutera det närmare med Dr G. 11.00 har jag en date med honom!

Här är ett foto till mamma. Minns du denna blomma jag fick av er? Den blommar nu!

5 kommentarer:

 1. Hej Jenny!

  Det var längesedan jag kommenterade här, men jag följer din blogg. Jag har inte börjat planera för min begravning ännu, men jag städar och röjer och håller på, så det inte är så mycket att ta hand om för de efterlevande. Jag gör i ordning papper och har skrivit testamente för länge sedan, jag har ju inga barn, men jag har djur som måste tas hand om om jag går bort före dem. Och sanningen är ju den att vi kan bli påkörda av en buss i morgon... Och skulle vi leva vidare trots alla odds så har vi ju ändå röjt upp lite :-) Win-win, liksom :-) Det handlar inte om att ge upp, det handlar om omtanke och kärlek till våra nära och kära...
  Ta hand om dig,
  Kram Annette

  SvaraRadera
 2. Visst är det en Clivia (kanske felstavat) enormt vacker iaf :) Jag tror det är bra att du även ger din familj utrymme för deras önskningar när den dagen kommer. Jag förstår dock att du inte gett upp. Jag har också planerat min begravning trots att jag inte fått ett återfall bekräftat än. Jag städade och röjde rejält när jag gick på sommarlov igår. Men, vem vet kanske är det en kollega som inte haft bröstcancer som inte finns när nästa läsår börjar. Jag menar att ingen av oss vet något säkert om morgondagen. Jag läser mycket om olika nya behandlingar och studier för min egen del men vill inte verka för "på". Jag undrar dock återigen om du kollat om du kan få ta del av de nya behandlingar som finns typ Pertuzumab eller T-DM1? Uppsala och Örebro- regionen deltar i studier vet jag. Jättekram till dig ikväll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Visst är blomman fin?!
   Jag är med i alla studier som de vill ha mig med i. Jag vet att eftersom jag har min läkare som vet om alla studier etc här i Uppsala och är med och forskar så får jag frågan när det är en passande studie på gång för mig. Men jag vet att det är mer än så, många studier kan man inte "bara vara med", utan det är många kriterier som ska vara rätt tex vilka behandlingar man har fått tidigare, ki%, om de vill att jag ska ha HER-2 pos el neg behandling etc etc.
   Så vi får se om det finns fler studier för mig eller de jag varit med i är de som har gått. Men jag vet i alla fall att jag behöver inte tjata om det med dem, de kommer när de kommer! Stor kram Jenny

   Radera
 3. Åhhh va fint Clivian blommar. ...... Min vill inte blomma vet inte vad jag gör för fel....... Skulle vara kul att se den blomma innan man själv blir en blomma <3 Jag har en date på onsdag jag i samma trapp som dig. ....fast på våning ett. ..... Kram

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Jenny det innebär att du alltså fått gröna fingrar nu....... Puss och kram!

  SvaraRadera