tisdag, juni 11, 2013

2 gånger idag!


Idag har jag gått till brevlådan en gång OCH soptunnan en gång (lika långt) och det snurrade inte någon av gångerna, detta bådar gott!!

Igår var Ulla (läkaren i mitt hemsjukvårds-team) och en sjuksköterska här för att kolla mig. Det blev mest prat och så fick jag berätta hur jag mår och lite sånt. Så jag passade på att fråga om min mage som ser ut och känns som den gör. Hon bad mig att ligga ner och började att hålla i den och knacka på den och kunde ganska direkt säga att lite vätska finns där inne, men inte tillräckligt för att tömma den.
Hon tror ändå att det mesta av svullnaden beror på kortisonet och kommer att försvinna om/när jag har trappat ner helt med det, vilket jag verkligen hoppas att jag kommer att göra. Bara inte Dr G kommer med någon dum idé om att jag ska behålla det, då kommer jag att bli galen. Då måste jag börja med att handla kläder på mammaavdelningen istället och det vill jag inte!

Idag har jag vilat mest, hade energi ett tag och började att tvätta, baka en tårta och fixa lite, sen var jag helt slut.
Barnen kom hem från skolan och jag upptäckte att mitt tålamod var inte på topp. Som tur var kom mamma efter en stund och fick ta över.
Ikväll hade de sin skolavslutning.
Riktig tur med vädret vill jag säga eftersom de alltid är utomhus.
Mamma och S gick till skolan med dem, och jag, jag orkade inte.
Kände att jag skulle inte klara av flera timmar ibland alla människor, även om jag tog med en stol. Jag som redan är trött blir helt slut när det låter hela tiden och det är mycket folk som pratar. Jag vilade här hemma istället innan kvällens sista ryck, avslutningsfikat. Fixade till så allt var klart till de kom hem med kaffe, läsk och min tårta (som jag glömde att ta kort på).

Barnen var glada när de kom hem.
Det är det som är så skönt nu att jag behöver inte förklara varför jag inte kunde komma. De vet. Men mitt samvete tycker att jag skulle ha hittat ork från någonstans och ha gått, det stör mig att jag inte var där.

Mormor hade köpt ett par örhängen i var åt dem i present + en fin blomma, jag glömde ta kort igen. Så här glada blev de i alla fall när de fick sina "sommarpresenter" av mamma och pappa.
En mobil i var (som vi fick gratis med de billigaste abonnemangen....)7 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt nöjda de ser ut! Du har väldigt fina töser. Och vad bra att du kunde delta på ditt sätt på avslutningen. Tårtan är ju typ det viktigaste =) Av allt! Ännu bättre att du orkade två vandringar till tunna och låda. UTAN yrsel. Jag tror och håller på dig!

  Vänligen,
  Malin


  http://inteytterliggareenbloggomcancer.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt Jenny, imorgon kan du nog gå 3 vändor! Vad fina dina tjejer är, jag ser var de fått sina vackra leenden! Härligt med sommarlov....jag får mitt på fredag. Kram från Maria T

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att "höra" att yrseln är lite bättre. Hoppas att det håller i sig.

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att yrseln håller sig borta. Håller tummarna för att du ska få sluta med kortisonet helt så att svullnaden ger med sig! Vilken härlig skolavsluning, även om det inte blev exakt som det brukar. Dina tjejer ser iaf väldigt nöjda ut:)Kram Mona

  SvaraRadera
 5. Heja Jenny! Jag tror på din nedtrappning och håller tummen! Kram/Tina

  SvaraRadera
 6. Vilken otrolig förebild du är som oavkortat fortsätter inspirera och engagera.
  Du hjälper mig att vara närvarande och fokusera på det som är viktigt <3
  Vilka fina tjejer du har!
  Styrkekramar/Elin U

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att höra att yrseln ger med sig. Jag håller tummarna för att nedtrappningen av kortisonet ska gå bra. Kram Monica

  SvaraRadera