måndag, juni 17, 2013

Dagens date

Då har den här dagen också gått och jag har träffat Dr G.
Sjuktaxin jag hade beställt kom 10 min för tidigt! Klockan 10.00 ringde hon (taxichauffören) på dörren. Som jag sa till henne - hellre för tidigt än för sent, då blir jag stressad. Det satt redan en tyst kvinna i baksätet så vi behövde inte åka någon omväg för att plocka upp fler på vägen heller.

Daten gick bra - Dr G var också i tid.
Jag fick svar på mina funderingar.
Markören är som jag trodde för tidig att tro på. Eftersom jag tog paus från cytot när jag fick strålningen så kan vi inte riktigt räkna omgången innan. Nu efteråt har jag gjort en omgång och sen efter 2 omgångar till - alltså i slutet av juli. Då  kommer vi att titta på markören och jag kommer även att få göra en CT-röntgen följt av ett läkarbesök. Så då kommer jag att bli klokare.
Det viktiga för mig i alla fall är att jag/vi har fått ihop mina resor med behandlingarna.
Det går att kombinera! Jag ska ju till Grekland, London och Göteborg.
Det tycker Dr G också att jag ska.
Och det har jag bestämt mig för att jag verkligen SKA. Inget ska stoppa mig, alla problem går att lösa på något vis. Jag har bara några telefonsamtal kvar att göra. Sen efter min CT etc får vi se om jag kan planera vidare eller om jag måste börja att ta det ännu lugnare, beroende på hur jag mår, självklart.

Eftersom jag får sådana biverkningar av Navelbinet, mina cellgifter som jag tar i hemma i kapslar, tycker Dr G att vi ska byta till att jag får komma till Ackis och få det intravenöst istället. Tydligen så ska man inte få några biverkningar då. Det är ju definitivt värt att prova, så nu har jag fått en tid imorgon igen då jag måste tillbaka för nya blodprov och behandling om allt ser bra ut.

Han kände även på min ballongmage och konstaterade samma sak som den andra läkaren, att det finns lite vätska i buken, men inte tillräckligt för att tömma den och det beror nog mest på kortisonet. Det har jag fått ett nedtrappningsschema för nu som går ända ner till noll! I början/mitten av juli är jag alltså förhoppningsvis av med allt intag av kortison.

Hoppas att jag börjar krympa då. Snabbt.

Efteråt träffade jag Eva och Christine som kom till Ackis för att äta lunch med mig. Egentligen skulle jag ju gå och få Xgeva och nya Navelbinekapslar kl. 13. Men icke sa nicke det blir imorgon allt händer istället. 
Men lunchen var jättetrevlig och jag är glad att de kom. Tack för idag!

6 kommentarer:

 1. Yesssss! Bra. Positivt. Kram Lina x

  SvaraRadera
 2. Vilka bra besked! Härligt med nedtrppningsschemat av kortisonet så svullnaden går ned. Men, ännu härligare med att dina semesterplaner går i lås :)
  Kram Mona

  SvaraRadera
 3. Åh vad bra att du kan åka iväg på flera resor i sommar! Kram Karin T

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en riktigt bra sommar! Kram från Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att det går att kombinera dina behandlingar med dina resor. Hoppas du mår bättre när du får Navelbine i.v. och att nedtrappningen av kortisonet fungerar bra. Hoppas du får en riktigt bra sommar. Kram Monica

  SvaraRadera
 6. Skulle du ha vägarna förbi Pepys Road, så är du alltid välkommen in på en kopp kaffe eller grönt te. :-))

  Önskar dig en härlig semester.

  Ha det gott,
  Kram
  Gisela

  SvaraRadera