torsdag, januari 03, 2013

Nytt år

Hepp - så har det gått en vecka till.... Gott nytt år till er alla!

Jag börjar med en bild på en av mina julklappar från Steve. En värmefilt!


Han har ju sett hur jag har suttit här i mitt hörn i soffan under två filtar och frusit som en gris på sistone, så det här var ju den perfekta julklappen.
Jag njuter varenda gång jag sitter under den!

I fredags så tog vi tåget till Stockholm för att se Disney on Ice tillsammans med barnen i Globen, vilket var en av deras julklappar. L tyckte det var jättebra. T var inte lika imponerad, men hon var inte helt sig själv heller pga tandvärk som började dagen innan, och vi (de flesta i alla fall) vet hur ont det kan göra. Är det inte också alltid så att tandvärk alltid kommer när det är helg och tandläkaren är stängd?


Här väntar vi på att det ska börja, vi var där i god tid, och passade på att klättra/springa runt bland stolarna på läktaren där vi satt.

 
Steve lyckades i alla fall få tag i akut-Folktandvården och fick veta att de har drop-in ett par timmar på morgonen på helgerna. I lördags morse när hon vaknade så var hon även totalt uppsvullen i halva ansiktet, stackars liten. Hon var inte glad, så hon och Steve åkte till tandläkaren på morgonkvisten och fick veta att det är ett hål i en av de bakre mjölktänderna som har lett till smärtan och en inflammation i munnen. Tanden måste dras ur eftersom man inte lagar mjölktänder och så fick hon penicillin att ta i 10 dagar. Sen får tandläkaren här ute ta hand om tanden i nästa vecka.
 
Själv så åkte jag in till stan på eftermiddagen för att umgås med Lina som är hemma på besök från London. Vi ville ha en eftermiddag/kväll själva utan barn (och män) så det fixade vi till. Vi började med att shoppa lite och gick sedan vidare och åt en väldigt god pizza till middag på en jättemysig Italiensk restaurang. Vi hade jättemysigt och hann prata och skvallra i massor när vi var själva!
 
Eftersom jag alltid är trött och inte har massor av energi på kvällarna så blev även nyår en lugn tillställning. Steve lagade jättegod mat åt oss.
Oxfilé Wellington med svampfyllning och sen hans hemmagjorda Tiramisu till efterrätt....mmmmm.
Här där vi bor så tror jag varenda granne köper egna smällare, så fyrverkerier fick vi se mer än nog av utan att smälla av några själva. Har egentligen inte heller direkt något behov av det.
 
Nyårsdagen hade jag ännu en "kompisdate".
Det var med två gamla kompisar som jag lärde känna för nästan 20 år sedan när jag jobbade i Schweiz.
Birgitta bor i Stockholm och ändå så lyckas vi nästan aldrig att "få ihop det". Simona bor i Schweiz och är här ibland och hälsar på. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag på en av de få restaurangerna som var öppen på nyårsdagen. En kinarestaurang med buffé. Vi år mycket och gott och hade också massor att prata om och ta igen. Jättetrevligt och kul att ses igen!
 
Igår var det blodprov och behandling på schemat igen.
Lina höll mig sällskap hela dagen.
Började med blodprov. Eftersom det inte var möjligt igår så fick jag åka tidigare till sjukhuset för att ta det. Alltså var användning av porten inte ett alternativ, men det var bara ett rör det ville ha från mig idag så hon tog det direkt från fingret. Puh. Skönt att inte ens behöva gå igenom att det ska pröva att sticka överallt, som jag var orolig för,innan de bestämmer sig för fingret.
Sen åkte vi iväg och åt lunch innan jag skulle vara tillbaka för behandlingen. Allt flöt på och gick bra, inga konstigheter. Fina blodvärden och hb't har gått upp till 117 nu efter blodtransfusionen. Vilket har gjort att jag känt mig lite piggare, men inte så mycket som jag hade hoppats.
 
Idag kom mamma och har tagit med barnen på bio så jag har kunnat vila hela eftermiddagen och det har varit skönt! I morgon är en ny dag med nya tag då jag förhoppningsvis känner mig lite piggare.
 
Just nu är jag väldigt tacksam för att jag har klarat av hela 2012.
Det är väl meningen att jag ska skriva någon slags sammanfattning av året som varit, men det tar jag någon annan dag när jag har mer tid och energi!
 
Nu är målet att klara av ett helt år till - 2013.

3 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna att du klarar ditt mål! Det är ett av mina mål också... Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med en riktig värmefilt! Förstår att du njuter. Skönt med män som verkligen förstår sin kvinnas behov!

    Jag håller tummarna för att ditt mål för 2013 ska uppfyllas, vilket jag både hoppas och tror. Stor kram! <3

    SvaraRadera
  3. Gott Nytt År Jenny. Hoppas o tror på år 2013. Kram från Anna

    SvaraRadera