söndag, januari 13, 2013

Något att se fram emot

Funderar på vad jag har att se fram emot i år.
Jag behöver roliga saker att se fram emot för att klara vardagen.
Samtidigt som jag inte vågar att planera allt för långt framåt.
Dilemma!

Jag vill så gärna boka en sommarsemester, men jag vet inte om jag vågar.
Först och främst för att jag vet inte hur jag kommer att må och jag skulle bli sååå besviken om vi skulle bli tvungna att avboka pga jag blivit sämre. Men det är ju också en ekonomisk fråga, hur länge räcker sparpengarna? Tänk om vi lägger dem på en semester och sen så måste vi vrålsnåla i vardagen hur länge som helst, det är inte heller kul.

Så lösningen är väl egentligen att hitta en superbillig resa, med bra avbokningsskydd eller att hålla mig "frisk". Lätt som en plätt.

Det jag har nu att se fram emot i alla fall, och det är egentligen inte så bara, är att jag och min kära lillasyster åker till London på fredag i fyra nätter. Ska bli skönt att få komma iväg en sväng, bo på hotell, shoppa lite, turista lite och umgås.

Och i juli åker Steve och jag ner till Göteborg för att se Robbie Williams, det ser jag verkligen fram emot! Men jag vill ha mer att se fram emot, greedy - jag vet, men jag har bråttom, jag vill hinna med mycket mer roligt.

Igår kväll så fick Steve och jag en jättetrevlig kväll.
Det var en av mina 40-års presenter. Från Sofie och Staffan.
Ett besök på Villa Anna, en jättefin restaurang här i Uppsala. Där bjöds vi på en 9 rätters avsmakningsmeny.
Jag var lite orolig att jag inte riktigt skulle uppskatta maten, att den skulle vara lite för "fin" för min smak, men så var det inte. Det var jättegott, det var bara en rätt som jag verkligen inte kunde äta, jag försökte, men det var verkligen inte gott. Det var olika slags ostar i olika slags varianter med olika slags tillagningsmetod....Jag har svårt för konstiga ostar, och det här bekräftade för mig ännu en gång att konstiga ostar är inte gott.
4 timmar tog det oss äta från början till slut, och jag kan lova att vi blev mätta!

Det som var bra med denna present var att det ingick barnvakt. Så hela familjen kom ut hit och tog hand om våra tjejer, lagade mat och allt sånt.
Stort tack till er alla fyra, vi hade en toppenkväll!!

2 kommentarer:

 1. Vilken trevlig present och upplevelse för dig o din man.
  Förstår precis din känsla när det gäller att våga planera framåt, man lever i tremånadersperioder med röntgen o besked. Besked som är så avgörande för oss o de omkring, samtidigt som man måste våga lite för att vinna/planera framtid. Jag har iallafall börjat våga lite mer, utmanar mig till att tänka vår o sommar :-)
  Får jag fråga om din behandling?Jag behandlas med Tyverb,xeloda o herceptin. Tyverb har visat gott resultat på hjärnmetastaser men cancern måste vara her2positiv för att den beh ska vara verksam o det vet jag inte om din är.
  Stor kram från Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny,
  nöjet var helt på vår sida.
  Förstår att du vill ha fler roliga saker att se fram emot, det vill jag också. Passar ju bra att både ni och vi har bokat biljetter till Robbie Williams :-) Bara att det närmar sig vår kommer göra att det känns enklare och blir lättare att vara lite mer spontan. Jag ser tex fram emot att få sitta med dig på er härliga inglasade veranda och njuta av våren och takdropp.
  Kämpa på och glöm inte att höra av dig när du orkar ses!
  KRAM Sofie

  SvaraRadera