torsdag, december 27, 2012

Julen är över

Nu har jag haft "julledigt" från bloggandet i en hel vecka.
Det blir svårare att hitta tid och lust till att sitta vid datorn och skriva när barnen är hemma, plus att det är väldigt svårt att fokusera när någon hela tiden ropar -mamma!

Julen har varit lugn.
I år så har vi varit hemma hela tiden. Skönt att slippa ut och åka med vädret vi har haft faktiskt. Barnen har njutit mest av vintern, de har varit ute i timmar och lekt i snön och Steve har varit ute i timmar och skottat snö...alltså inte njutit lika mycket av snön. Själv har jag mest varit inne faktiskt. Känner att jag borde ta mig ut på en promenad eller något lite oftare, men jag orkar inte....

Julafton var vi hos min syster på eftermiddagen/kvällen och firade jul som vi brukar göra när vi har "Sverigejul". Ganska avslappnat och inte så hysteriskt. Alla barnen börjar ju bli lite större nu och allt är inte lika kaosartat som det kunde bli när de var mindre.
Mest nöjd är jag som vanligt att jag har fått vara med om ännu en jul.
I början av året var jag tveksam till om jag skulle klara av hela 2012, men det har jag nu gjort! Nu är frågan - var det min sista? Eller blir det en jul till?
Jag kämpar på.

Anna undrade i en kommentar om cancermarkören som jag nämner ibland.
Om jag har förstått det rätt så finns det olika cancermarkörer. När man har spridd bröstcancer så finns det en markör som heter CA 15-3. Det är ett blodprov man tar och kan följa cancern och om den går upp eller ner är ofta ett tecken på hur bra eller dåligt behandlingen fungerar. Själva siffran själv är inte helt pålitlig men just hur den rör sig är det intressanta.
Jag hittade ett svar på en Amerikansk sida

Question: What is the cancer antigen 15-3 (CA 15-3) blood test for breast cancer?
 
Answer: Cancer Antigen 15-3 (CA 15-3) is a blood test that is given during or after treatment for breast cancer. It is most useful in monitoring advanced breast cancer and your response to treatment. CA 15-3 is not a blood test that screens for breast cancer. It is a tumor marker test that is helpful in tracking cancers that overproduce CA 15-3.
 
Det funkar inte att följa markören för alla, men för min del har markörens upp och nedgång oftast stämt bra med verkligheten.

2 kommentarer:

  1. Klart du ska ha julledigt från bloggandet och vara tillsammans med din familj. God fortsättning.
    Tack för info angående markören, aldrig hört talas om men ska nu ta upp det med min onk.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera