tisdag, augusti 28, 2012

Tisdag

Då har ännu en ung mamma lämnat oss alldeles för tidigt pga denna skitsjukdom. Jag har följt hennes blogg ett tag nu. Hon var även med i Sofias Änglar på TV tidigare i år och verkade alltid så full med energi och kämpade tappert mot sin sjukdom,  men än en gång vann cancern tyvärr striden.
Sov gott Elisabeth!

Själv kämpar jag också på, man har liksom inget annat val.
Försöker att leva i nuet och inte grubbla på vad som kan hända sen. Det är många dagar svårt att inte grubbla, men jag blir bara deppig om det tar för mycket plats i mitt huvud, så jag gör mitt bästa för att låta bli. Så länge jag är sysselsatt så går det bättre, luncha, shoppa, vad som helst!

Skönt med "ledig vecka" nu, är inte lika trött som vanligt. Jag behöver inte vila på eftermiddagarna, utan behöver bara ta det lugnt. Så länge saker händer i mitt tempo och jag inte blir stressad eller uppjagad så mår jag ok. Det är när tålamodet blir testat som det blir jobbigare. Just nu har vi en liten minitonåring här hemma som verkligen gillar att testa mig. Hon ifrågasätter precis allt och vi tjafsar heeeela tiden känns det som, men jag antar att det ingår i paketet när man har en 7-åring.....

Igår fick jag äntligen träffa Lina som är hemma på besök igen. Vi åt lunch, titta lite i affärer och prata, prata, prata. Det var jättekul att ses igen och vi kommer att hinna med en "date" till innan det är dags för henne att åka tillbaka!

I söndags fick T och jag lite egentid. Vi åkte in till stan för att träffa en kompis och hennes dotter som är jämngammal med T. Vi fikade och umgicks lite i Stadsparken. Vi hade sådan tur att regnet gjorde uppehåll precis när vi ville vara ute, både innan och efter så var det en riktigt grå, regnig och tråkig dag. Ibland ska man ha tur!

Idag ska jag packa och fixa.
I morgon åker min man och jag till Budapest i några dagar. Det ser jag verkligen fram emot. Vi behöver verkligen också lite egentid tillsammans. Här hemma rullar det bara på jämt, ibland känns det som om vi hinner knappt prata med varandra. Men nu ska vi se vad denna stad har att erbjuda, ingen av oss har varit där förut så det ska bli spännande!
Mamma kommer och bor här hemma hos oss och tar hand om barnen etc så vi behöver inte oroa oss för dem heller!
Nu när jag tittade på väderprognosen för Budapest i helgen så höll jag på att få en chock, det kommer att vara runt 30 grader de närmaste dagarna, 30 grader!! Härligt med lite riktigt sommarväder, det har vi ju inte precis blivit bortskämda med här hemma denna sommar.

 
 
Jag fick en present av T när hon kom hem från skolan i fredags.
 


Nu ska jag till apoteket och hämta ett intyg, så att jag kan ta med mig mina "droger" (morfinet alltså!) på resan. Jag har ju lämnat det lite till sista minuten så jag hoppas verkligen att det går att fixa på en gång idag....  Apoteket här på orten är inte precis kända för att jobba snabbt.....

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni får en fin resa!!

    SvaraRadera
  2. Eva Pettersson29 augusti 2012 08:25

    Åh så kul med egentid i Budapest. Det är du verkligen värd, Jenny! Hoppas att det blir en fin resa! Kram! <3

    SvaraRadera