fredag, augusti 10, 2012

Oförändrat

Det var röntgenresultatet.
Vid det här laget så vet de flesta att det är det bästa besked jag kan få, så jag är väldigt nöjd! Jag var faktiskt inte såååå orolig den här gången.
Även fast jag har haft paus i 4 veckor från cellgifterna så har jag mått ok i kroppen. Ingen nytillkommen smärta någonstans och jag har mått mindre illa än jag brukar under den här pausen.

Markören har även den gått ned under pausen - och det är bra!
I början av juni var den 50 och nu hade den gått ned till 35 tror jag. Som mest har den varit uppe runt 130. Så länge den går nedåt är jag också nöjd, betyder ju att cellerna håller sig i schack - precis som vi vill.

Så nu är det bara att köra igång med en ny omgång cellgifter from i kväll. Ser inte fram emot det alls, men vad har jag för val?
Läkaren sa att vi kör några omgångar till och sen kan vi fundera på en paus igen om det ser bra ut.
Det kommer heller inte att bli någon röntgen på ett tag nu eftersom allt ser ok ut. Men jag har inget behov av det heller om inte jag känner att jag har nytt ont eller extremt ont någonstans i kroppen! Det är ju inte bra att bli röntgad för mycket heller.

Sen så frågade jag om mina Fragmin-sprutor.
Jag tar ju en spruta i magen varje kväll av blodförtunnande, det började jag med när jag fick blodproppen i början av året. Läkaren jag träffade då sa att jag skulle behöva ta dem i 6 månader. Nu har det gått ungefär 6 månader.
Svaret jag fick idag var dock att jag måste ta dessa sprutor livet ut.... inte vad jag ville höra, för jag är less på dem. Men i och med att jag har cancer har jag en risk för proppar och måste därför fortsätta. Hm.

Efter läkarbesöket fick jag hämta mina piller. Sköterskan sköljde även porten eftersom den inte har blivit använd på ett antal månader nu. Och så avslutade vi med en spruta Xgeva i magen, som är det nya skelettstärkande jag tjatade mig till innan sommaren.
Så hade jag en sån tur att en kompis var också där precis samtidigt som mig, så vi pratade på för fullt om allt och ingenting och sen helt plötsligt var allt klart.
Jag avslutar med att säga grattis till henne för väldigt positiva röntgenresultat!

Nu är det snart dags för piller och sen sängen för mig, det tar på krafterna att gå upp kl 08.00 på morgonen ;)

11 kommentarer:

 1. Ah vad skont! Sov gott kara van. Stor kram! Lina xx

  SvaraRadera
 2. Kramar till dig Jenny!!!/Marie

  SvaraRadera
 3. Härligt Jenny! Kram Helena V-vik

  SvaraRadera
 4. Ååå, vad jag gillar oförändrat!! Härlig läsning! :) Lycka till med cellgifterna, håller tummarna för att du får må så bra som möjligt.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Eva Pettersson11 augusti 2012 19:27

  Åh, det var verkligen härligt att höra om oförändrade resultat, Jenny! Jag gläds med dig! Hoppas att du inte är för trött för att fira lite grann ;-) Stor kram! <3

  SvaraRadera
 6. Veronica Waller12 augusti 2012 19:36

  Åhh vad underbara nyheter Jenny! Vad glad jag blir för din skull <3
  Jag fick oxå brevet om yoga på onsdag, så vi ses då!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att vi får börja yoga tillsammans igen! Enda utmaningen blir att vara där tidigt....
   Stor kram

   Radera
 7. Härliga besked! Skönt att höra. Doktor J berättade nån gång för mig att blodförtunnande mediciner kan reducera själva cancerns tillväxt finns det en hel del forskare som tror. Så jag fortsätter glatt med sprutorna och hoppas det stämmer, har nog hållit på i nästan 1,5 år nu och faktiskt, man vänjer sig lite lite lite :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det låter ju bra. Jag får börja tänka på det istället varje kväll när det är dags för sprutan! Stor kram

   Radera
 8. Härligt att höra Jenny! Det gör mig glad. Du har en jättefin blogg, tack för att du låter oss andra ta del av dina kloka tankar och din vardag. Stor kram från Karin (hör av dig när du har möjlighet att äta lunch på citysallad...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Karin! Jag lovar att höra av mig snart så vi kan luncha igen!
   Stor Kram

   Radera