tisdag, september 04, 2012

Budapest

Då var vi hemma igen efter en lång helg i Budapest. Vilken underbar stad.

Jag har varit på många storstadssemestrar och det här var den mest avkopplande stad jag varit i. Ingen stress, lagom med trafik, lagom med folk, inga köer, trevligt folk osv osv.
Listan kan göras lång.
Det kan kanske bero lite på att jag själv är mer avslappnad över lag nu än mitt gamla jag.

Flyget på onsdagmorgon var tidigt, klockan ringde vid 06.00. Steve lämnade barnen i skolan och sedan åkte vi mot Arlanda. Där var det kaos. Något fel någonstans gjorde att det var jätteköer överallt, köer som jag aldrig skådat på Arlanda förr, och då har jag varit där ett antal gånger i mitt liv.
Som tur var så var vi ute i god tid och hann igenom säkerhetskontrollen fastän kön tog sin tid.

2 timmar senare blev vi välkomnade av värme!
Vi bodde bra mitt i smeten.
Jag valde ett centralt hotell för jag vet att jag inte orkar gå allt för långt, och ville därför ha nära till restauranger, tunnelbanan, sevärdheter etc och hotellet levde upp till förväntningarna.


Första kvällen gick vi till ett café nära Donau, floden som går igenom Budapest, för att bara sitta och njuta av den varma kvällen.
 
 
 

 
I torsdags promenerade vi runt i på Pest-sidan av staden och tittade på alla fantastiska byggnader och shoppade lite också.......
 
 
 
 
 
I fredags tog vi en taxi till en av Budapests mest berömda utomhusspa. Vi var där hela eftermiddagen och njöt av sommarvärmen och de uppvärmda poolerna. Det var ganska mycket folk där, men för att stället är så stort så kändes det inte alls trångt och fullt.
 
 
 
Nästa dag så tog vi spårvagnen till Margaret Island, en ö som ligger  mitt i Donau och är som en stor park med ett zoo, fontäner, gamla ruiner och en massa joggare bland mycket annat. Eftersom vi visste att jag inte skulle orka gå runt alltihopa så kom Steve på den bra idén att vi skulle hyra en "turistcykel".
 
 
Efter det gick vi vidare och tog en båttur för att se lite mer av staden.
 

 
I övrigt så känns det som om vi har ätit och ätit och ätit.
Blir väl så när man "måste" äta 3 mål om dagen på restaurang. Det fanns massor av ställen att välja på, tror det var en restaurang i varenda gathörn. Vi bodde även nära en "Food Street" som var lång och hade en massa gott att välja på. Det är tur att jag hade paus från cellgifterna, för jag hade ganska bra aptit och kunde också njuta av maten.
I söndags kväll var vi hemma igen efter en smidig resa utan köer och förseningar. Sånt gör mig nöjd!
 
Idag är det bröllopsdag!
Idag är det 8 år sedan vi gifte oss i Danmarks kyrka. 2004 hade vi en underbar dag med en lyckad fest som många minns än idag. Och varmt var det. Vi hade högsommarvärme hela dagen och kvällen.
Fina minnen.
 
Mindre roligt är att ytterligare två cancervänner har den senaste veckan somnat in för gott. Jag kommer att sakna er båda. Det finns ingenting rättvist med denna sjukdom! Jag blir arg.
Sov gott Helena!
Sov gott Nina!
 

3 kommentarer:

  1. Grattis på bröllopsdagen! Vilken härlig resa ni verkar ha haft, ser helt underbart ut på bilderna!

    Gillar ditt senast inlagda foto på dig själv, tjusigt! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Grattis på bröllopsdagen! Vilket härligt sätt att fira på, med denna resa! Stor kram! <3

    SvaraRadera