måndag, mars 18, 2013

Trött

Det brukar bli så här, dagarna efter behandling.
Gör ingenting,  har ingen ork.
Även fast jag får kortison de första dagarna efteråt så blir det som en krock i huvudet mellan pigg-trött och hungrig-illamående.
Jättekrock. Det svänger från ena sekunden till den andra, så det är svårt att planera något. Det slutar oftast med att jag inte gör någonting, dagen går, sover någon eller några timmar på eftermiddagen sen så är det kväll igen. Trist, men så är det och jag hoppas verkligen att de här cellgifterna fungerar så att det är värt att gå igenom det här var tredje vecka.

Tiden för min nästa röntgen har kommit med posten nu.
 28 mars blir den och förhoppningsvis så hinner svaret komma till 2 april då jag har mitt nästa läkarbesök. Innan det så ska jag även ta ett blodprov så att vi kan se hur markören har rört sig. Det sammanslaget ska väl säga om fec'en funkar för mig eller inte, funkar det inte antar jag att det blir byte av cellgifter igen.... mer än så vet jag inte och vill inte heller veta. Jag tar det när det kommer och idag fokuserar och lägger jag min energi på idag.

I fredags bokade jag dock in en lunch, kände att jag måste ha någon anledning att ta mig iväg från huset och soffan en stund utan att det blir för stor ansträngning. Lunchen var med Kim, min klasskompis från mellan/högstadiet. Det blev en stund på Gränby C tillsammans med mycket prat, vi ses inte så ofta så det finns verkligen att prata om.
Tack för en trevlig lunch!

I söndags överraskade S och T mig med att åka och tvätta min bil, när jag vaknade stod den och glänste på uppfarten. Högglans skulle det avslutas med enligt T's order. "För att göra mamma glad".Tittar just nu på "Efter 10".
Idag är Darin där och han är ju för söt och så fruktansvärt duktig, just nu sjunger han en låt från sitt nya album, verkligen sååååå bra. Här är låten han spelade:


7 kommentarer:

 1. Love you. Miss you. Langtar tills April!!! Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Ingen link till någon sång, jag skulle bli jätteglad och tycker det skulle vara mera spännande att höra dig sjunga en visa i 5 minuter, att höra dig sjunga ut vad som finns i huvudet just nu. Skulle vara mera spännande än den där Darin i alla fall.

  -Gisela

  SvaraRadera
 3. Gisela: vet inte om du kommer att läsa det här men jag känner att jag skulle vilja skriva några rader till dig:
  Alla har vi olika musiksmak och uppenbarligen är det så att Jenny tycker väldigt mycket om Darin och att du inte gör det. Av respekt för Jenny och det hon väljer att lägga ut på sin blogg så tycker jag att du gott kan hålla inne med dina negativa åsikter. Om du hade tänkt ett steg längre innan du skrev din kommentar så kanske du hade insett att den faktiskt kan såra henne.
  Jag undrar om du känner till Jennys syfte med sin blogg? Som jag har uppfattat det så är inte bloggen till för att tillfredsställa den stora massan, då kanske hon skulle välja andra länkar att lägga upp.
  Nu vill hon dela med sig av det hon går igenom och lägger upp saker som betyder något för henne, så att hennes barn i framtiden ska ha något att kunna gå tillbaka till när de inte längre har sin mamma hos sig.
  En annan sak: jag har märkt att du ofta ger råd om olika kurer och behandlingar som du tror kan bota Jenny. Jag har sett att Jenny uttryckligen har undanbett sig alla sådana råd och tips. Hon har valt att förlita sig på den utmärkta västerländska medincinska kunskapen som vi har tillgång till här på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Låt henne få ha förtröstan till den så länge hon inte ber om annat.
  Jag som ofta träffar Jenny i vardagen vet att hon har en otroligt positiv livssyn och att hon lever sitt liv fullt ut så mycket hon orkar..och lite till.
  Jenny: Kärlek till dig <3
  Kram, Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica,

   Jag läste just ditt svar, tack för att du delar med dig av dig själv. Var ser du att jag skrivit att jag inte tycker om Darin, och vilka åsikter är det du tycker är negativa?

   Ibland tänker jag efter det att jag skrivit och ibland före.

   Akademiska Sjukhuset är suveränt, många av dom läkarna som finns på Akademiska Sjukhuset är några av dom bästa i världen.
   Västmediciner har kommit otroligt långt fram och har hjälp en massa människor.

   Jag skriver om Mat och Fysiska aktiviteter, träning.
   Min personliga tro och intresse är kanske mera åt natur mediciner, holistiska mediciner kanske det heter om man skall välja rätt ord.
   Med det är endast min personliga tro och intresse.
   Jag vet också att väst mediciner och att dess forskning har kommit väldigt långt och är helt suveränt på att bota och hjälpa människor.

   När någon delar med sig av sig, börjar jag automatiskt dela med mig av mig. Jag ser det som utbyte av information som förhoppningsvis kan leda till större insikter och lärdomar för alla.

   Man skall följa det som känns rätt, bäst och tryggast för en själv skulle jag säga, varje människa vet oftast vad som är bäst för den själv.

   Jennys blog är tillgänglig för den stora massan. Vem som helst har rätt att utrycka sig där så vitt jag ser.

   Jag gissar att man kan om man vill även på en blog blockera ut sådana och sånt man ej vill ha skrivet där, det har väl inte gjort någon illa hittills så vitt jag vet??

   Kramar,
   Gisela
   Radera
 4. Hihi, gullig dotter som vill ge mamma en glansig bil! ;)
  O Darin är sööööt så man smälter... =D

  SvaraRadera
 5. Hej! Bra skrivet Veronica, jag håller med dig!
  Kram till dig Jenny!
  Maria T

  SvaraRadera
  Svar
  1. + En till här. Bra skrivet Veronica.
   /Elisabeth W Uppsala

   Radera