tisdag, februari 12, 2013

Ny vecka

Idag har det gått precis 14 dagar sedan jag fick min behandling.
Och precis idag börjar jag också få ont i håret, tänk att det är så precis på dagen det börjar varje gång. Nu får vi se hur snabbt det trillar av denna gång. Jag vill verkligen inte tappa håret igen. Dessutom denna gång så har jag redan knappt några ögonbryn kvar och ungefär fem ögonfransar. Vilket gör att man ser ännu sjukare ut.
Här är antagligen sista bilderna på mitt hår för denna gång, så här långt hann det bli på ca åtta månader.
Igår var jag till Ackis för min röntgen av huvudet.
Eftersom det hade snöat hela natten och fortsatte hela dagen igår, plus att jag var väldigt trött så valde jag att ta bussen dit istället. För att vara säker på att komma fram i tid så tog jag en tidigare buss än jag egentligen behövde, i fall att den skulle vara försenad pga vädret.
Men den var i tid, så då bestämde jag mig för att kliva av ett stopp tidigare och gick igenom Stadsparken och tittade på isskulpturerna som står där nu som en del av Isfestivalen.

 
¨
 

Det blåste och var kallt, men tog inte så jättelång tid att gå runt och se alla skulpturer. Egentligen skulle jag vilja se dem en kväll när det är mörkt och de är upplysta. Men, men nu har jag sett dem i alla fall.


 
Röntgen gick i alla fall bra, de lyckades sätta nålen på sidan av handleden vid försök nummer tre, så det var inte så farligt. Själva röntgen var över på 10 minuter och nu är det bara att vänta och/eller ha koll på nätet.
 
På hemvägen så gick jag ner på stan. Stannade till och köpte en ny mörk ögonskugga som jag ska försöka använda och måla runt ögonen med när jag vill vara "fin", då det som sagt var finns några ögonfransar kvar att måla.
 
Idag på förmiddagen fick jag ett samtal från skolpsykologen, äntligen. Vi försökte att etablera en kontakt med henne redan för ett år sedan, men då fick vi svaret att "hon hade inte tid". Nu har T's fröken pratat med henne och hon ringde för att jag skulle kunna berätta lite mer om vår situation och hur vi ska göra för att barnen ska få en bra relation med henne.
Vi bestämde att vi skulle båda fundera lite och höras igen efter sportlovet.
Jag hoppas att detta blir bra och att barnen får förtroende för henne.
 
Eftersom det är Fettisdagen idag så har jag varit ut och köpt semlor till min kära familj. Själv tycker jag inte att det är gott alls och kan inte förstå förtjusningen med en brödbit, vispgrädde och en klump mandelmassa.....men, men det är jag det!


7 kommentarer:

 1. Urstilig i frisyren!
  kram kram
  Cecilia

  SvaraRadera
 2. Fint hår och fina skulpturer!

  Skit att du måste tappa det igen.

  SvaraRadera
 3. Snyggt och fint hår, bra hälsotecken skulle jag säga att håret växt ut så tjockt och fint igen.

  Du skulle du tappa det igen, så varför inte prova lite av följande i kombination med SOL.

  Listan är lång på det goda, som kan hjälpa till att dra ner på dom elaka cancer cellerna, detta är bara lite av vad som jag sätts rekommenderats, och "Gun Powder Teet" är super gott finns i London, finns säkert i Uppsala också annars skickar jag gärna över ett packet om du vill prova.

  *Chinese Green Tea - Special GunPowder Tea
  *Turmeric
  *Broccoli
  *Iodine
  *Flaxseed Oil
  *Ginger

  (ja bara några exempel, som kanske är värt att prova, om du inte redan har lagt in det i din diet).

  Hej så länge,
  Kram Kram
  Gisela

  SvaraRadera
 4. Trist om håret ryker igen, du passar så bra i din frisyr.
  Vad bra att skolpsykologen äntligen ringde, bedrövligt att hon inte gjort det tidigare : /
  Hoppas att röntgensvaren blir bra, håller som vanligt alla tummar för dig!
  Vi ses efter lovet, vi drar till Sälen och gör pisterna osäkra!
  Kram/ Maria T

  SvaraRadera
 5. Fina bilder på dig och fina bilder på isskulpturerna. Då jag bor i Uppsala ska jag försöka se dem innan det är för sent. Hoppas kontakten med skolpsykologen blir bra, Men visst är det tokigt att hon ej hört av sig tidigare. Kram.Eva.S

  SvaraRadera
 6. Semlor är toppen! =D Men jag åt tre st på samma dag och efter det är jag inte lika sugen... hihi
  Fina skulpturer och du är fin både med o utan hår!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Hoppas dina barn gillar skolpsykologen - har dock svårt att förstå att hon inte tagit sig tid tidigare. Det är också märkligt att inte onkologen har stöd att erbjuda barn. Nu hoppas jag på fler fina bilder av ditt huvud! Kram Karin T

  SvaraRadera