onsdag, februari 20, 2013

Behandling

Läkarbesöket igår gick bra, eller ganska bra i alla fall.
Det nya som kom upp är att han har hittat en knöl i mitt andra bröst, som inte har varit där förut (knölen alltså ;)). Så nu har han skickat en remiss till mammografin så att jag får göra ett ultraljud på bröstet och antagligen en biopsi på en gång om de inte är helt säkra på att knölen är godartad.
Jag vet inte hur snabbt jag kommer att få komma dit, förhoppningsvis om inte allt för länge.

Levern pratade vi inte så mycket om, finns inte så mycket mer att säga egentligen.

Sen var det mina blodprover som jag tog i måndags, de var alldeles för låga.
Typiskt tänkte jag som faktiskt vill ha behandling.
Jag vill inte skjuta fram det eftersom jag har planerat saker runt att jag ska få behandlingen var 3:e onsdag, och börjar blodvärdena att trassla så kan det ju bli lite hur som helst. Plus att det är omständigt att gå och ta om proverna hela tiden.
Nu löste vi det så att jag fick ta proverna på oda innan yogan idag. Så idag kunde jag verkligen inte ha någon ursäkt till att inte gå på yogan. Medans jag låg där och yogade på golvet så ringde sköterskan som vi bestämt, och pratade in ett meddelande att värdena har gått upp tillräckligt på två dagar och att jag skulle komma på min inbokade tid på eftermiddagen enligt plan.
Där emellan hann jag med att äta lunch med Christine innan hon skulle vidare på ett möte och jag tillbaka till oda.
Eftersom jag var så trött vid det laget så bad jag om att få ett eget rum med en säng idag, så att jag kunde sova en stund, och det gjorde jag - väldigt skönt. Vaknade dock av att jag frös och var fick be om ett täcke till för att inte frysa. Sköterskan tror det beror på att det röda cellgiftet är en "kylvara" och är kallt när man får det i sig. Kändes logiskt.


Igår hann klockan bli 16.00 innan jag kom i väg från läkarbesöket.
Vid 18.00 skulle jag träffa några kompisar så det var ingen idé att åka hem, så jag åkte till IKEA istället..... där finns det alltid saker man (jag!) behöver. Köpte lite nya kastruller, lakan och annat smått och gott. Helt plötsligt har det gått en och en halv timme och det var dags för mig att ta mig mot kassorna. Gjorde av med lite mer än planerat, men så blir det ju jämt på det där stället!

Sen åt Sara, Carola, Eva och jag middag tillsammans. Hade en jättetrevlig och mysig kväll, mycket prat och goda skratt, och god mat så klart.
Tack alla ni för att ni förgyllde min tisdagkväll!
Det blev direkt i säng när jag kom hem, var helt utmattad, jag skyller på IKEA.

Direkt när jag kom hem idag efter behandlingen så passade jag på att äta lite middag innan mitt illamående startar och sen var det soffläge, här lär jag sitta i några dagar nu.....

3 kommentarer:

 1. Gud så gott det såg ut med grön sparris, (förhoppningsvis är den ej besprutat med något konstigt, men hur sjutton skall man veta det).

  Låter ju som du gör helt rätt tycker jag att gå i soffläge, vila upp sig bara slappa och sova så mycket man bara känner för, så att kroppen får någon chans att återhämta och att läka sig själv.

  Kroppen har ju trots allt en OTROLIG FÖRMÅGA att LÄKA SIG SJÄLV, både utanpå och inuti.

  Sköt om dig.
  Gisela

  SvaraRadera
 2. Vilken ork och vilken dag! Prover, yoga, behandling, lunch, IKEA, kvällsträff...
  Och skratt och kul- mkt viktigt!
  kram Cecilia

  SvaraRadera
 3. ....Att gå (promenera) utan BH och att massera kroppens alla lymfhar varje dag...

  ...Lite holistiska tips om massage, tapping och lite roliga övningar man kan göra varje dag, med partner, barn eller själv. Fungerar bra med lite Enya typ av musik tycker jag.

  Donna Eden om lymf systemet och Meridians.
  http://www.youtube.com/watch?v=gffKhttrRw4http://www.youtube.com/watch?v=Vr-FEoY440ghttp://www.youtube.com/watch?v=0q8tzxM_wgw

  Hon har fler videos på youtube om du är intresserad.
  -Gisela

  SvaraRadera