tisdag, oktober 25, 2011

Paus!

Igår var det dags för ett läkarbesök igen.
Fick träffa doktor G, gillar honom, han är bra.
Jag trodde det bara skulle bli ett vanligt rutinläkarbesök innan behandlingen på onsdag som vanligt. Men när jag klev in i rummet så var även "min" forskningsjuksköterska där.
Dr G berättade att de har läst igenom studieprotokollet och kommit fram till att jag ska få en paus från cellgifterna.
Och det var glada nyheter tycker jag.
Jag börjar nämligen att känna mig sliten, och jag vet att mina blodprover de senaste gångerna har visat på gränsen till för låga värden.
 Men eftersom jag är med i en studie så vet jag att det är svårare att få en paus. Läkarna måste följa "studiereglerna" hela tiden och kan inte ge en paus bara så där för att de tycker att jag behöver det.
Men nu fick jag det i alla fall.
Och de tror att det är riskfritt eftersom jag har svarat över förväntan bra på cellgifterna och min markör har gått ner till nästan det normala.
Jag har ändå fått cellgifter veckovis nu i 10 månader så det är ju egentligen inte så konstigt att kroppen börjar säga ifrån.
Hur lång pausen blir vet jag inte än, minst 4 veckor i alla fall, eventuellt längre.

Ska bli så skönt.....
Att få vila kroppen.
Att få samla nya krafter.
Att få känna sig pigg ett tag.
Att slippa åka till Ackis jämt.
Att slippa ta blodprover på handen.

Idag har jag varit på yoga.
Kroppen behövde stretchas lite, så det var bra.
Slumrade även  till lite på slutet.... börjar bli helt normalt....
Efteråt pratade vi om ångest under ledning av en KBT utbildad person. Hon berättade lite mer om ångest och vilka olika slags ångest det finns. Eftersom många lider av det när man får en cancerdiagnos.
Men jag kände inte igen mig.
Jag har inte lidit av det riktigt... än.....
Visst har jag en viss oro inom mig för framtiden, men inte direkt ångest. Det är nästan så att jag går och väntar på att det ska slå till och jag funderar på om jag är onormal som inte känner det.

Här kommer en bild på utsikten från mitt hotellrum som jag bodde i första natten i London. Till vänster kan man se lite av Olympiska stadion.

Så här blå var himlen hela veckan. Underbart höstväder! Och så mitt sprillans nya hotellrum med väldigt skön säng och en dusch med drag i, det kan man inte alltid ta för givet i England....

3 kommentarer:

 1. Å, vad skönt med en cellgiftspaus!! Hoppas du får chansen att återfå lite krafter nu. *kram*

  SvaraRadera
 2. Eva Pettersson26 oktober 2011 19:40

  Låter fantastiskt skönt med en paus! Jag förstår att du njuter av det. Verkar ju jättebra att du svarat så bra på behandlingen också! Många kramar!

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer och kramar, det värmer!

  SvaraRadera