söndag, oktober 13, 2013

Vad glömmer jag bort?

Nää, jag kommer inte på något mer, hjälp mig.

Det enda som denna j-kla sjukdomen har gett mig är -
En massa nya underbara vänner som jag inte hade haft utan detta.
Djupare vänskaper.
En förmåga att tänka lite mer, lite längre....

Men det går inte att undvika tanken om att i gengäld för detta är jag tvungen att ge bort halva mitt liv..... Göra mina barn mamma-lösa alldeles för små.

Ni andra som lever med långt gången spridd  cancer, vad glömmer jag just nu bort?

5 kommentarer:

 1. Jenny
  Du är så otroligt stark, en fantastisk människa. Att du delar med dig så öppet på din blogg betyder mycket för mig, som har spridd bröstcancer med metastaser i skelett och lever. Du hjälper många medpatienter med din blogg.
  Styrkekramar från Monica E.

  SvaraRadera
 2. Du gör ett suveränt jobb igenom att utrycka dig så bra, på din blog. Det tror jag är en riktigt bra immunförsvars "booster"

  Att skriva ner så öppet om sina känslor, liv och innersta tankar, höjer nog immun försvaret mer än man kanske skulle tro.

  Gisela

  SvaraRadera
 3. Jenny - min mamma dog i cancer när jag var 9 år. Det var 1959 och ingen pratade med mig eller mina syskon om det som hände. Det var vanligt på den tiden.
  Att vi inte fick vara delaktiga i min mors död har präglat mitt liv. Jag hade behövt få veta att hon var ledsen över att behöva lämna oss och att hon älskade oss. Det blev bara ett tomt hål för oss och en livslång undran över om vi inte var värdefulla för henne.
  Det är fruktansvärt för ett barn att förlora en förälder.
  Men om det måste bli så för dina barn, lämnar du dom med känslan av delaktighet och av att vara älskade av dig.
  Och jag lovar dig - det kommer att hjälpa dom att leva vidare och utvecklas.
  Så fortsätt att leva så länge du kan och att göra det du gör - kommunicera.
  Kram från Amelie

  SvaraRadera
 4. Det är svårt, svårt att se positiva saker. Men du skriver så viktigt och förmedlar ljust och mörkt till alla läsare. Tack för det! Du berör och hjälper. Tina

  SvaraRadera
 5. Jag tror på mirakler ! De finns ! Ring Erik Enby i Göteborg, be honom förklara var du får tag i cannabisolja. Det har botat många många cancerpatienter. Hoppas hoppas att dina barn får behålla sin mamma i många år till KRAM!

  SvaraRadera