lördag, maj 11, 2013

Trött!

Vad glad jag blir för alla värmande kommentarer jag får här och alla andra möjliga håll.
Det visar att folk/bekanta/vänner/familj bryr sig. Det visar även vilket stöd en blogg som min kan vara för andra som är sjuka i samma sjukdom. Egentligen började jag att skriva för min egen och de närmastes skull, men nu skriver jag för allas skull, alla har sin anledning till att läsa vad jag skriver.
Jag hoppas verkligen att det betyder något vad du läser, just för dig!

Det snurrar fortfarande.
Idag är jag inne på 4:e dagen med stordos av kortison, och det snurrar fortfarande, varje morgon vaknar jag och hoppas att idag är dagen det har gått över....men än så länge har det inte hänt!

Jag tog även min första dos av Navelbine i ondagskväll.
Schemat är Navelbine piller (cytostatika) dag 1, dag 8 och ledigt dag 15. Sen börjar en ny cykel om följande vecka som dag 1 osv.
Tillsammans med Navelbinet ska jag ta 5 tabletter av Tyverb varje kväll hela tiden.

Men vilka biverkningar jag fick efter Navelbinet! Magen var helt i uppror.
Jag vaknade på torsdagmorgon av värsta magknipet och fick rusa på toa stup i kvarten för att tömma magen, och det kom som vatten från alla  håll och kanter.
Äta gick inte heller i torsdags, så fort jag provade så ville det ut igen..... Jag fick i alla fall i mig ett glas Resorb, så lite näring, eller vad det nu innehåller, kom det i kroppen.
Biverkning nr 2 som jag är mer än van vid är tröttheten.
Slog mig som en klubba i huvudet!
Så cellgifter, lågt hb och ingen näring är ingen bra kombination.....jag sov mest hela dagen om vi säger så, och trots mina hästkurer av kortison tillsammans med detta så klarar jag av att sova, helt otroligt!

I fredags var jag tvungen att ta mig till vårdcentralen för mina blodprover.
Problemet är att jag kan inte köra, inte cykla och inte ens gå utan hjälp för att det snurrar och jag är svag i kroppen/benen. Så min käre make fick jobba halvdag så att han kunde skjutsa mig till vårdentralen och sen skjutsa barnen hem till L's kompis där de fick spendera dagen så jag kunde sova.
På morgonen så ringde de från Ackis och talade om att jag ska få göra en biopsi på levern på tisdagmorgon. Eftersom studien visade att min cancer i bla levern är HER-2 positiv och inte negativ som trott innan, så vill de verkligen kolla att det stämmer. Vilket är bra för mig och veta, och fantastiskt för framtida fall som mig, när de inte vet och behöver ett sätt att veta!
Mitt bidrag till cancerforskningen.

Men det innebär fler blodprover, och som tur är hade jag ju inte hunnit till vc än, så hon la in det i datorn på en gång så att jag inte måste dit på måndag också.

Sofie var så snäll och kom förbi med lunch (räksallad) åt mig och höll mig sällskap ett par timmar. Vi satt i uterummet och njöt av det fina vädret och salladen, tills hon såg på mig att det var sovdags för mig....då åkte hon vidare hemåt, och jag gick in och la mig för att sova resten av eftermiddagen!

10 kommentarer:

 1. Jobbigt med allt snurr, hoppas så att din nya behandling har snabb effekt och ditt huvud kan få det lugnt.
  Tyverbdosen kan ev behöva sänkas om biverkningarna blir för svåra, jag tar 3 till kvällen.
  Din blogg följer jag sedan jag hittade den, jag gläds med dig för det positiva som händer kring dig men blir också ledsen över att vi drabbats så hårt av den här sjukdomen.
  Kramar i massor till dig Jenny från Anna

  SvaraRadera
 2. Det verkar svårt att matcha någon av dessa droger / mediciner med ditt eget kropps innehåll så att det nu kan verka bota snabbt på positiva sätt.

  Jag hoppas verkerligen att någon av dessa läkare kommer på en medicin som nu snabbt verkar jobba positivt på din kropp.

  I parallell med det så får man väl förlita sig på sig själv, och jobba på så gott man kan med att hjälpa sig själv varje dag.

  http://www.dadamo.com/typebase4/typeindexer.htm

  och Fysisk träning så gott det går. Skulle vara mina alternativa råd.

  Men det finns väl ingen som känner din kropp så väl som du själv, behandla den varje dag med så mycket kärlek de bara går, det är du värd!

  Kramar,
  -Gisela

  SvaraRadera
 3. Torra fakta är att mediciner är droger, och är en MEGA BUSINESS i dagens samhälle, med kanske alldeles för mycket profits, hur många av Svenskarnas pensions fonder har ej blivit investerade i GlaxoSmithKline. Det är otäckt när droger får sådan makt på samhället.

  Jag vet att det hjälper otroligt många, och det är det som är så suveränt med dessa droger/mediciner.

  JAG HOPPAS ATT NÅGOT AV ALLA DESSA PREPARAT VERKERLIGEN KOMMER ATT HJÄLPA NU.....annars ja vad gör man då..... förlita sig helt på sig själv.... och ändra sina banor, mönster och synsätt vilket kan vara alldeles för skrämmande.


  Kardemumma skall vara bra och lindrande för mag tarmarna, då magen börjar ta stryk av alla starka mediciner har jag läst.

  Gisela

  SvaraRadera
 4. Skönt med vänner som bryr sig, det betyder mycket. Men jag förstår att det måste vara jättejobbigt med yrsel, trötthet och att inte få behålla någon mat. Du kanske kan be att få näringsdrycker utskrivna av en dietist, det har jag fått. Jag hoppas verkligen att dina nya mediciner hjälper dig, håller mina tummar för det. / Yvonne

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för att du vaknar i morgon och behandlingen har gett effekt så att yrseln och annat skräp gett med sig. Om det nu visar sig att någon av dina metastaser ät HER-2 pos vore det ju bra om du kunde få T-DM1 och Pertuzumab!!! Följt din blogg länge och tänker ofta på dig Må så gott det bara går :) Styrkekramar från Mona

  SvaraRadera
 6. Langtar! 18 more sleeps, som Emily hade uttryckt Sig. Nu far 29/5 skynda Sig hit! Superstor Kram Lina

  SvaraRadera
 7. Vad gott med vänner som kommer med lunch och stannar så länge du orkar. Härligt att höra!

  Försök att bortse från tips om fysisk aktivitet och att äta på "rätt"sätt. Hittar du något som smakar bra och tenderar att stanna i kroppen, så moffla i dig bara, även om det skulle råka vara wienerbröd. Du behöver all energi du kan få.

  Jag hoppas att det vänder snart.

  Vänligen,
  Malin

  http://inteytterliggareenbloggomcancer.wordpress.com/

  SvaraRadera
 8. Eva Pettersson12 maj 2013 17:50

  Usch, det låter jättejobbigt med denna yrsel och trötthet :( Jag hoppas att kortisonet verkar ordentligt snart! Annars hoppas jag att G har någon reservplan för dig. Stor kram! <3

  SvaraRadera
 9. Tror och hoppas att yrseln lägger sig. Dr G, om det är samma dr G som jag känner är bra :) Håller tummar och tår! /Tina

  SvaraRadera
 10. Attans, nu får yrseln & huvudvärken & tröttheten vika hädan. Håller mina tummar att det sker snarast!
  Stor KRAM till dig, vännen / Ann-Sofie

  SvaraRadera