fredag, maj 31, 2013

Fredag inkl. väntan

Här går jag omkring och väntar.
Det jag väntar på är mitt svar på sticken de gjorde i ryggen förra veckan. Jag kommer inte ihåg vad testet heter. Förkortat kallas det i alla fall för LP.
De stack i ryggen för att se om det finns cancerceller i ryggmärgsvätskan.
Finns det det, är det INTE bra.
Finns det inte det, är det bra, eller bättre svar i alla fall.
Finns det det, så betyder det att det finns även i vätskan i huvudet, och finns det där är tiden kvar mycket kortare.
Så det hade varit skönt att veta innan helgen. Dagen är dock inte slut än och jag kanske hinner få svaret innan stängningsdags, vem vet?

Igår så underhöll Lina mig större delen av dagen.
Jag ville så gärna till Gränby C och titta i affärer. Jag har ju inte varit i affärer på evigheter känns det som. Så nu har jag lånat ut min bil till Lina när hon är hemma eftersom jag ändå inte kan köra den. Mitt enda villkor är att hon underhåller mig! Och det gjorde hon jättebra igår.
Vi började med lunch, en jättegod pastasllad med räkor, kräftstjärtar och vitlökssås. Efter vi avnjutit den så strosade vi runt i affärer och gjorde av med pengar. Det viktigaste som jag var där för är ändå att vi behövde lite nya nycklar gjorda. Jag har gett en till Sjukvårdsteamet och en till Hemtjänst, så jag har inte haft någon egen. Nu har ju inte det gjort något, kan ju ändå inte ta mig någonstans......
Sen så hann vi med en fika också innan jag insåg att det här går inte längre, så fick Lina skjutsa hem mig igen, men vi hann med några timmar innan tröttheten slog till, det är bra.

Larmmänniskorna har ringt och kommer på måndag förmiddag och installerar.
Ann från något av teamen har varit här och lämnat en stol till duschen och pratat lite.
Helene har varit här och städat jättefint.
Solen skiner.
Strax kommer Lina med Sushilunch i handen.
Vad mer kan jag begära?

6 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du har kommit ut och njutit...NU håller vi ALLA tummar och tår som det bara går att det här testet visar att det INTE finns några monster där.... Du har fått stå/står ut med så mycket ändå. Hoppas att du får en fin helg .
  /Ninni

  SvaraRadera
 2. Håller tummar och tår för att Lumbal Punktionen inte visar några ca celler i spinalvätskan!

  SvaraRadera
 3. Åh, ovissheten är nog det värsta - att slängas mellan hopp och förtvivlan. Nu är klockan över sex på kvällen, så jag hoppas med hela mitt hjärta att du har fått ett bra besked.

  Jag tycker du är så tapper och resonerar så realistiskt, men det som inte syns är ju dina innersta tankar, som måste vara många. Så bra att du har börjat skriva ett brev till dina barn. Det kommer nog att vara till stor tröst för dem!!! Hoppas i alla fall fortfarande att de inte kommer att behöva läsa det.

  Hoppas på ett stort under!
  Kram
  Siv

  SvaraRadera
 4. Det är tur att du har jo-jo så att du kommer ut i samhället igen.

  SvaraRadera
 5. Håller tummar och tår för att du ska få ett bra besked...... Vet hur det är att vänta på provsvar......... Önskar dig en hygglig helg. ........

  SvaraRadera
 6. Hoppas du har haft en fin helg med gott väder. Jag önskar dig en skön vecka med alla goda människor du verkar ha i din omgivning.

  All omtanke och värme från mig , Lisa

  SvaraRadera