onsdag, juli 31, 2013

Trött, trött, trött

Ja, jag gör inte mycket annat än sover. Det är min update om läget.
Förlåt till er som försöker få tag i mig utan att lyckas. Jag sover mest. Tröttheten jag känner just nu är obeskrivbar. När jag till slut vaknar är jag för trött för att höra av mig tillbaka. Men jag jobbar på det, jag ska bli bättre.
Hunger har jag inte känt på länge. Jag försöker att äta men det är svårt. Vissa soppor går bra. Just nu har jag kommit på att Keldas svampsoppa är vääääldigt god.
 
I måndags så var jag till Ackis, hade ett läkarbesök. Dr G är på semester så sist talade de om att jag skulle få träffa en kvinna den här gången som jag inte hört talas om, men när jag kom dit så var det en annan kille/man som var dagens läkare. Har aldrig träffat honom förut och han var inte så insatt i min cancerhistoria. Kändes inte riktigt som om han visste mycket om mig.
 
Han konstaterade bara att jag är väldigt trött, men det blir cyto på torsdag som planerat. Jag försökte att ifrågasätta lite, men han lyssnade inte riktigt.
Denna cyto bokade vi in i början av sommaren innan alla problem började. Så jag frågade om vi i alla fall skulle reducera dosen så att samma historia i alla fall inte upprepar sig. Men han vill bara köra på som vanligt.
Sen tog de ytterligare ett blodprov när jag var där för att kolla hur immunförsvaret etc har skött sig.
 
I morse så kom hemsjukvården förbi en sväng. Hon hade med sig näringsdrycker till mig eftersom jag inte har någon speciell aptit sen jag var i  England. Där levde jag mer eller mindre på näringsdrycker för maten smakade inte bra och det fanns inte mycket att välja på och jag var inte hungrig för fem öre.
 
Mat a la England
 
Hon tyckte även att det lät konstigt att jag skulle få behandling i morgon när jag är så sliten och trött, utan att ens dosredusera. Så hon ringde ODA och till slut kom de fram till att det blir ingen cyto imorgon. Min kropp är för sliten. Nu måste jag vänta en vecka till.
 
Det jag har fått i alla fall är en ny tid för en CT-röntgen i morgon bitti.
Hemsjukvården kommer och lämnar kontrast till mig i kväll, så att jag inte måste sitta där 2 timmar i morgon bitti och dricka den. Sen är min CT kl.10.20.
Det är skönt att jag inte behöver gå upp mitt i natten!
                              

7 kommentarer:

 1. Åh, blev så glad, när jag såg att du hade gjort ett inlägg, men mindre glad, när jag läste det. Hade ju hoppats att du mådde bra och hade återhämtat dig efter vistelsen i England och hade annat att göra än att blogga. Så stark du är som ändå orkar blogga. Försök nu att ta det riktigt lugnt utan tanke på blogg. Skickar alla varma hälsningar som finns i universum!
  Siv i Göteborg(Gjorde ett inlägg för ganska länge sedan)

  SvaraRadera
 2. Massor av styrkekramar till dig Jenny, du är så stark på många sätt/Anna, H&M

  SvaraRadera
 3. Din kropp behöver nog återhämta sig ordentligt. Skönt att ni har ute terass. Har du hängmatta?

  Tänk att efter varje natt har vi nya celler i våra kroppar, och efter varje vecka, månad förnyas alla vätskor etc etc och efter ett helt år har även vårt skelett blivit ett nytt skelett, även om formen består. Jippiee

  En fråga Jenny, har du någonsin funderat eller blivit diagnoserad som gluten och lactose känslig/allergiker?

  (Andledningen till att jag frågar är att jag är lika som du en känslig typ, och märker att nu när man är runt 40 så kan i alla fall inte jag äta det som jag har kunnat ätit tidigare. Så som socker, kaffee, mjölk, filmjöllk etc etc som jag drack i mänger tidigare kan jag ej med, jag får vita kalcium prickar runt ögonern, mjöl muffins bakelser etc etc min kropp säger ifrån jag får excem på hela händerna och ryggen. Det är ungiefär som om att kroppen har "pallat" med allt det där ända upp tills nu men nu säger den ifrån, och jag har fått lagt om min kost, men det har varit mycket jobbigt, och jag jobbar fortfarande på det. Jag har gjort det stegvis, med lite förändringar varje vecka och det tar tid men jag mår bättre av att byta ut vissa produkter. Slutade eller drog ner skall jag säga, på att dricka mjölk för 6 månader sedan och de kalcium prickarna jag hade runt ögonen är nu borta, yes).

  Ta de lungt, och vila/sov så mycket du behöver.

  Kram
  Gisela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gisela
   Jenny är diagnostiserad med obotlig cancer vilket skiljer sig avsevärt från allergier el överkänslighet mot livsmedel.
   En annan sak, Jennys skelett kommer inte vara nytt om ett år.
   Idiot.

   (Förlåt Jenny-men jag kunde inte hålla mig längre...) Kram M

   Radera
 4. Det här är Jennys blogg om hennes kamp mot cancerhelvetet! Så skönt för Gisela att hennes kalciumprickar är borta.. Djiisus. Kram Jenny från en för dig okänd Camilla

  SvaraRadera
 5. Snälla Gisela sluta med att kommentera Jennys blogg med olika förslag på hur hon ska äta och leva. Cancern har tagit över Jennys kropp och det spelar ingen roll vad hon äter eller hur hon lever hennes tid är ändå begränsad. Hon får dessutom en utomordentligt kunnig läkare på Akademiska Sjukhuset.
  Mamma Ulla

  SvaraRadera
 6. Massor av styrkekramar till dig Jenny! Kicki

  SvaraRadera