lördag, juli 13, 2013

Halaven

Först så vill jag säga stort jättegrattis till Sofie som fyllde 40 år igår!
Vart har tiden tagit vägen?
Vi lärde känna varandra på mellanstadiet och nu är vi båda helt plötsligt gamla...... Men vad gör åldern egentligen? Huvudsaken är ju att man lever och tar vara på livet.
Många klagar på sin ålder och sitt utseende, men alla, eller de flesta vill vi vara kvar här på jorden så länge som möjligt.....det går inte ihop.

Sen så vill jag också säga grattis till lillasyster Lina lite försent här på bloggen, som jag i all trötthet helt glömde bort. Vi blev hembjudna till henne på middag tillsammans med resten av familjen och hade det jättmysigt innan jag var tvungen att ge upp pga energibrist.

Varmt GRATTIS till er båda!

Igår kom taxin i tid. Åkte till sjukhuset, fick fixa underlag för att samla ihop till ett nytt frikort. Det andra gick ut 28 juni, så nu är det dags att spendera på läkarbesök och behandlingar igen.
När jag kom in på ODA så blev jag jag haffad av sköterskan som berättade att min markör har skjutit iväg totalt och Dr H som är jourläkare bestämde där och då att jag ska byta behandling. Navelbine fungerar inte, nu får jag prova Halaven i kombination med Tyverben istället. Förhoppningsvis så funkar detta bättre, men det dröjer ett tag innan vi vet.
Dr H är inte så bra på att kommunicera, det jag fick ur honom är att Halaven är väldigt likt Navelbine. Förutom större risk för håravfall, vilket är typiskt nu när mitt har börjat att växa ganska bra. Mer illamående och mer trötthet har jag också upplevt. Plus heltaskig mage. Så vi får väl se hur detta går och om det blir bättre efter nästa behandling.

Nu väntar/längtar jag efter mitt nästa läkarbesök med Dr G, han brukar kunna förklara allt jättebra och förståligt. Vad händer om Halaven inte funkar, finns det fler sorter att prova eller är det här allt?

Nu ska jag gå och sova lite igen, ikväll flyger jag till London för att hälsa på Lina i några dagar. Hon har lovat att "ta hand om mig" och jag vill så gärna åka dit om det nu är min sista gång.
Vi får se, vädret är i alla fall toppen där!

5 kommentarer:

 1. Ha en fin Londonresa Jenny. Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hur svårt kan det vara att prata med sina patienter?!?!?!
  Det ingår faktiskt i våra arbetsuppgifter! Grrrrrr...

  Men bara de får rätt på dina piller, så får det väl vara hänt.

  Ha det gott med Lina i London och låt dig " tas om hand" , du självständiga själ!
  kram
  Cecilia

  SvaraRadera
 3. Hoppas att de nya gifterna jobbar på så bra som det är tänkt att det ska!
  Vila upp dig i London och se till att bli riktigt uppassad och bortskämd, det är du värd!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Du får ha det bäst i London & hälsa Lina så mycket. Hoppas cellgifterna biter ordentligt på ondingarna.
  Längtar efter att ses - jag hör av mig när du är hemma igen.

  Stor KRAM Ann-Sofie

  SvaraRadera
 5. Hoppas London är lika super som London brukar vara. hoppas också att du får tillbaka Dr G snarast efter London!!! Det är viktigt. Kram Tina

  SvaraRadera