onsdag, september 18, 2013

MR

Jag kom iväg till ODA (Ackis) igår. Det gick som sagt var bra.
Blodproverna var bra och det gick snabbt.
Eftersom jag nu får min behandling varannan vecka och sprutor som hjälper "de vita" efter varje cyto-gång så börjar jag nu att bli mer optimistisk för att jag kan planera lite mera framåt.
Dessutom så vet jag att Halavenet (cyton) gåt snabbt, det tar bra ca 10 minuter att få själva preparatet, sen tar det självklart lite tid före och efter med sköljning, nya tider, prat etc.

Det är varannan gång och  sen varannan gång tar det lite (mycket) längre tid, för var fjärde vecka får jag även Herceptin och Xgeva.
Då tar det i alla fall ett par timmar till.
Men igår var en snabb dag, jag hade den "korta" behandlingen. Sen fick jag vänta ett tag på doktorn, sjukvårdsteamet uppmanade mig att visa upp min inflammerade varböld när jag ändå var där.
Den sitter precis ovanför magen och under bröstet. Jag har haft den jättelänge utan problem men nu sista veckan så har den blivit inflammerad, röd och svullen. Det har gjort jätteont.
Häromdagen sprack den och det bara forsa ut var och så har det fortsatt........så nu satte läkaren in en 14 dagars antibiotikakur för att få bukt med den. Hoppas att det funkar. Det gör det nog.

Sen kunde vi ringa efter en sjuktaxi, och guess what, som kom i tid (!) för första gången.

Förresten, jag berättade även för sjuksköterskan om MR-tiden som jag fått den 30 september, fastän Dr J sa att jag skulle få reda på resultatet vid läkarbesöket den 23:e. Hon höll med om att det lät konstigt och sa att hon som personal skulle pröva att ringa dem.
Jag vet inte vad hon sa men några minuter senare så ringde de tillbaka och erbjöd mig en tid imorgon bitti (idag) kl. 09.00.Tänk va?
Så nu har jag varit där idag. Cecilia var så snäll och skjutsa mig dit och hem igen, tack, tack!

Själva röntgen tog ca 40-50 minuter.
Först fick jag byta om, fick instruktioner innan jag satte på mig öronpropparna och öronskydden. Sen fick jag åka in i tunneln som dundrade utav bara sjutton, låg där och lyssnade på radio och så var det ganska fort klart.

Nu är det bara att vänta och hoppas på att Dr G har fått svaret till på måndag.
Gärna ett bra svar.....

3 kommentarer:

  1. Hej,hej! Önskar dig också ett bra svar. Tänker ofta på dig. Kram Catarina

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får det bästa svaret. Kramar Ann-Sofie

    SvaraRadera
  3. Håller alla tummar och tår för bra svar! <3

    SvaraRadera