tisdag, september 03, 2013

Behandling

I söndags så var S och L hemma när jag vaknade. De hade haft en trevlig kväll kvällen innan hos mamma & co. Jag hade inte ork att följa med, så jag stannande hemma och vilade min kropp istället. Det är tråkigt att inte ha någon ork, men bara tanken på att sitta i en bil i nästan 1 timme och sen lika länge hem igen gör mig helt slut. Jag vill ju ha lite ork när jag kommer dit också....
Jag hade redan hunnit att somna när de kom hem. Men det viktigaste av allt svampomeletten som mamma gör, en helt otroligt god, fanns i kylskåpet tillsammans med den årliga kräftan. Det gjorde mig nöjd och glad.
T var på ett kalasdisco hela kvällen, där hon sov kvar och kom inte hem förrän på söndag eftermiddag. Hon hade jättekul och jag förstår att ett disco med klasskompisarna är roligare än mormors kalas. Hon fick välja själv.

På eftermiddagen kom Sofie och tog ut mig för lite frisk luft, skvaller och fika. Vi åkte till Ulva och deras årliga marknad. Jag hade faktiskt lite ork i kroppen att ta en (inte så lång) titt runt på hantverket, mat etc, som såldes innan vi satte oss ner för en fika och skvallra lite i det soliga höstvädret.
Allt jag köpte med mig hem dock var lite choklad till min käre man, den var otroligt god och blev verkligen uppskattad. Synd bara att min aptit inte finns just nu, inte ens choklad lockar!

Igår var en ny dag, eftersom blodproven inför läkarbesöket inte var tillräckligt bra, så var hemsjukvården tvungna att komma hit på måndagmorgon för nya prover, inför eftermiddagens cytokur. Halv sju redan kom de och väckte mig, det sista nattpasset fick gör innan hemgång.
Det för att proverna skulle hinna bli analyserade innan jag begav mig till sjukhuset. Och helt riktigt, några timmar senare ringde de från ODA för att säga att det såg bra ut och det blir behandling. Bra!

Det flöt på bra de timmar jag var där. Idag bjöds det på Halaven, Herceptin och Xgeva. En massa vätska som ska hålla de dumma cellerna i schack.
Nu får jag nästa cyto om två veckor, förhoppningsvis så mår kroppen och blodet bättre framöver när vi väntar 2 veckor istället för bara 1.

Efter en rundtur i den delade sjuktaxin så var jag hemma igen vid halv 6, trött & sliten efter en lång dag. Idag är det bara vila som gäller, trött som vanligt och kortisonröd i ansiktet!

2 kommentarer:

  1. Skönt att du kunde få din behandling. Hoppas att din trötthet släpper så du kan njuta av fina sensommardagar. Kram från Anna

    SvaraRadera
  2. Bra med behandling! Hoppas nu medicinerna smiskar de onda cellerna riktigt hårt!!! Håller tummar för att du hinner återhämta dig med en extra vecka och få lite kraft tillbaka. Kram från Ann-Louise

    SvaraRadera