måndag, november 18, 2013

Veckan som varit

Helt plötsligt så har det gått en vecka till. :)

Förra helgen åkte S till London Lördagkväll och Anna kom istället.
Hon kom från Belgien och var här till på tisdag em och höll mig massor av sällskap. S åkte i lördagskväll och jag har saknat honom massor.

På söndag kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde eller om vi gjorde nåt.
På måndag så var vi hem till Sara på jättegod middag etc + att hon fyllde år i söndags så vi passade på att fira henne lite! Det var kul att Anna var med oss, det blir inte ofta! Då kom mamma hit måndag till torsdag kväll så hon kunde lägga barnen medans vi var på middag.

På tisdagen åt vi lunch med Christine en stund innan det var dags för cyto.
Det tog ett tag för Anna  att hitta en parkeringsplats, men hon kom till slut till.
Medans jag väntade så åt och pratade jag med Christine, massor.
Sen så var vi på behandling, Anna höll mig sällskap, det blev en ganska snabbt som vanligt varannan gång. Jag får bara Halaven varje gång. Det är en kort gång. Varannan gång får jag Halaven, Herceptin och Xgeva.
Det tar lite längre tid.
Sen skjutsade Anna hem mig innan hon tog taxi och åkte vidare till hotell och jobb.

På onsdag tog mamma över och fick lämna/hämta barnen och laga middag och sånt, sen kom Lina lillasyster och hennes två barn och åt pannkakor till middag. Umgicks och pratade lite.  Det blev inte en allt för sen kväll denna heller, jag håller inte så sent.
Sent på kvällen så kom S äntligen tillbaka, jag längtade efter honom.  Men jag hade hunnit somna innan han fick krypa ner och säga hej till mig.

På torsdagen umgicks jag med mamma hela dagen bara innan alla andra kom hem, och jag fick se S igen! Han var tvungen att jobba på en gång när han kom hem.

På fredagmorgon var jag först  till Ackis på en MR-röntgen av huvudet och fick skjuts av kompis-Lina som kom en helg från London. Kul att hon var här så att jag fick träffa henne innan jul.

Dagen efter var jag supertrött och orkade inte göra något på hela dagen, men på söndagen så umgicks vi (Lina och jag) och var tom till Gränby C för att shoppa och äta. Jag orkade inte så länge, men det var skönt att komma ut lite.

På måndag morgon åkte Lina tillbaka till London.
För mig var det dags för den andra röntgen, denna gång var det en CT-röntgen av thorax och buk. Jag tog en sjuktaxi dit, hemsjukvården hade med sig kontrast häromdagen så jag behövde inte hämta det 2 timmar innan för att dricka. Själva ct'n gick bra och var i tid.
Nu är det bara att vänta på mitt läkarbesök, jag har det nästa måndag och får reda på vad  Dr G har att säga om mina blodprov och mina röntgen jag har gjort. Hem så ringde jag efter S.
Han var hemma med T och L som båda två var hemma från skolan med hosta. Som tur var kunde de gå idag!

Själv vilade jag mest, var helt slut efter veckan med alla människor. I morgon har jag bara hemsjukvården inbokad någon gång på förmiddagen som kommer och byter morfinplåster.

11 kommentarer:

 1. Vad underbart med så många härliga möten under veckan.
  Gissar att det är lite lättare att ta tröttheten som kommer när du blivit så uppfylld av roligheter och fina pratstunder.
  Önskar dig några lugna dagar så du får vila ikapp.
  Kram
  Christel

  SvaraRadera
 2. Ja, det är värdefullt med vänskap och möten med dina nära och kära, kul att höra att du har så många fina människor runt omkring dig. Önskar dig en fin onsdag! Kramar från
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny och tack för dina rader.
  Så härligt att läsa att du haft messa besök:). Kan tänka mig att det tar på krafterna men att det ger kraft och glädje samtidigt.
  Massa kramar och värme till dig Jenny!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Jag blir lika glad varje gång jag ser att du har gjort ett inlägg! Du är så stark och skriver osentimentalt om din sjukdom. Hur du känner innerst vet jag ju inte... Vill bara säga att jag tänker på dig ofta, ofta.
  Kram
  Siv (en okänd "följare") <3

  SvaraRadera
 5. Kramar i massor till dig <3

  SvaraRadera
 6. Livet är precis som du beskriver, litet hit och litet dit och så många små glädjestunder. Som när S äntligen kom hem efter många dagars längtan och pannkaksmiddag. Alla de små stunderna som gör livet så rikt även om jag gott kan förstå att kroppen din blir överväldigad och trött. Då är det skönt att krypa in under en filt och glädjas en gång till åt minnena. Önskar dig en fin vecka, ta hand om dig! kram Eila

  SvaraRadera
 7. Önskar dig en härlig vecka och samla krafter till nya trevliga besök! Kram/ irre

  SvaraRadera
 8. Underbara du!Stort tack för att du delar med dig av din resa.Så värdefullt!Du ger perspektiv och påminnelse om vad livets viktiga delar består av.Vänskap.Ta hand om och finnas för varandra.Att sakna.Glädjen när någon kommer hem.Att vara nära de man älskar.
  Du är så fin!Och jag håller alla tummar och tår för att du får positiva nyheter när du får resultaten av röntgenundersökningen.
  Massor med kramar,kraft och kärlek till Dig!
  SL

  SvaraRadera
 9. Önskar dig en fin helg <3

  SvaraRadera
 10. Saknar dina kommentarer! Hoppas det beror på att du har roligare saker för dig. Jag känner dig inte och men har följt din blogg länge. Hoppas du mår bra och har det fint med din familj med tända ljus och kärlek. Siv i Göteborg

  SvaraRadera
 11. Tänker på dig <3

  SvaraRadera